Simpele stappen voor een duurzaam leven 
Enorm veel verschil maken met 30 Dagen Duurzaam

Knaagt al tijden het gevoel dat je méér wilt doen op het gebied van duurzaamheid?

 

Maar iets houdt je tegen om meer stappen te zetten. Je houdt van lekker eten, reizen  (normaal gesproken dan) en mooie spullen. Je hebt gewoon een fijn en comfortabel leven. En heel eerlijk, je hebt helemaal geen zin om dat op te geven.

 

Het is ook zo ingewikkeld. Er wordt zoveel gezegd. Waar begin je? Hoe weet je nou wat de juiste keuzes zijn?

 

Je hebt het idee dat een duurzame levensstijl veel meer gedoe is, veel duurder en suffer en saaier. Waarom zou jij jezelf allemaal dingen ontzeggen terwijl anderen dat  niet doen? Zoveel verschil kun je toch niet maken in je eentje? Toch...?

Dat zou toch geweldig zijn? Dat je een fijn en comfortabel leven leidt en ook nog duurzaam bezig bent.

En wat als ik je vertel dat het draait om een focus op vier dingen in jouw dagelijks leven. Dat klinkt als te doen toch?

Stel je eens voor dat je precies weet met welke zaken je het grootste verschil kunt maken. En dat je dit op een makkelijke manier kunt integreren in je eigen leven.

 

Hoe goed zou het voelen als je weet hoe je elke dag weer een positief verschil kunt maken. En hoe je jouw persoonlijke footprint kunt verkleinen zonder dat je leven er op achteruit gaat.  Dat je niet langer dat stemmetje in je achterhoofd hoort dat je eigenlijk écht meer zou moeten doen op het gebied van duurzaamheid….

Laat ik je ook alvast dit meegeven; het hoeft niet perfect! We hebben niks aan een handjevol mensen die perfect duurzaam leven.

 

We hebben een heleboel mensen nodig die het imperfect doen. 

Luister, je denkt nu misschien “ja maar dat houd ik niet vol” of “ja maar duurzaamheid, dat is sowieso saai en meer gedoe”.

 

Maar niets is minder waar. Je kunt het altijd op zo’n manier onderdeel maken van jouw leven dat het ook echt bij jou past. En als je er echt helemaal voor gaat, durf ik zelfs te beweren dat je meer voldoening haalt uit je leven. 

Begint het al te kriebelen? Lijkt het al meer haalbaar voor je? 

Dan wil je natuurlijk weten hoe je dit doet. Tijdens 30 Dagen Duurzaam ontvang je tips, inspiratie en inzichten. Zodat je blijvende veranderingen creëert die heel gemakkelijk vol te houden zijn.  ​

 

Doe jij mee?
Na aankoop ontvang je de volgende ochtend de eerst mail.

,

 

Koop hier een kaartje

Duur: 30 dagen
Start: de ochtend na aankoop

Van: €47   Nu voor: €20

“Als jij begint met kleine stapjes zetten met de vier belangrijkste dingen om jouw footprint te verkleinen.  Dan ben je supergoed op weg!”

 [TD2]Opmaak: Quote design zoals je ze nu ook gebruikt

praktisch toepasbaar

10 minuten per dag

direct impact creëren

zonder je hele leven
om te gooien

WAT LEVERT HET JOU OP?
 

Ik wil je laten zien welke vier dingen in jouw dagelijks leven de meeste negatieve impact veroorzaken. Als je begint daar kleine aanpassingen in te maken, ben je op weg enorm veel positief verschil te maken voor de planeet. En zul je merken dat je steeds dichterbij jezelf komt te staan. 

 

Na aankoop start je gelijk de volgende ochtend. Deze 30 dagen ga je direct aan de slag en ervaar je hoe simpel het eigenlijk is om echt duurzame stappen te zetten die passen bij jou en jouw leven. 

 

Tijdens 30 Dagen Duurzaam ontvang je iedere dag een korte tip, inspiratie of inzicht. Om direct te doen of uit te proberen. Zo maakt je in deze periode een aantal blijvende aanpassingen die ook positieve impact blijven houden na deze challenge. En daarnaast ga je dingen uitproberen. Om te zien hoe iets past in jouw leven. Zodat je blijvende veranderingen creëert die heel gemakkelijk vol te houden zijn. 

 

Ieder persoon is anders en je ontdekt dan ook wat bij jou past en wat goed is voor jou op dit moment. 

Koop hier een kaartje

Duur: 30 dagen
Start: de ochtend na aankoop

Van: €47   Nu voor: €20

Ik kan je zo nog tal van redenen geven waarom 30 Dagen Duurzaam leuk én toegankelijk is, maar wie kunnen dat beter vertellen dan de mensen die je al voor gingen:

Marcia Teeken
 

Duurzaamheid: een enorm container begrip! Waar begin ik dan? Wat is er allemaal? Hoe duurzaam (of niet) ben ik?
 

De duurzaamheidschallenge van Marije is het antwoord.
In de vorm van leuke opdrachten, inzichtelijke docu’s en verrassende feiten, baan je je een weg door de duurzaamheid.
Het motiveert, inspireert en is gewoon heel leuk om te doen!

Tineke Zwart
 

Ik heb echt mega veel geleerd in de challenge. En sommige dingen wist ik al, maar dan was het nog goed om er weer bij stil te staan. Je kunt namelijk iets weten, maar nog niet je gedrag er op aan hebben gepast. Dit doe ik nu meer.

Ik vond het een fijne challenge doordat Marije luchtig combineerde met serieuze thema's. Het bleef 'fun' om te volgen. Ik ben me ook nog bewuster geworden van het belang van duurzaam leven.

Dit is niet iets van een ander. Dit is iets van ons allemaal. Aanrader om te volgen! 

Tessa Kok


Erg toegankelijke, leerzame en leuke cursus. Ook voor mensen die al een aardig eind op weg zijn met bewuster leven, er is altijd ruimte om bij te leren. Heel praktisch door de opdrachten en ik merkte gelijk dat ik met andere ogen ging kijken naar hoe ik dingen in het dagelijks leven aanpak.

 

Dankjewel!

Marije was met The Sustainable Collective te zien in:

1200px-Logo_Het_Financieele_Dagblad_edit
logo viva.png
Libelle-logo.png
logo%20het%20parool_edited.png

Hi, Ik ben Marije Douma, eigenaar van The Sustainable Collective en expert op het gebied van duurzaam leven. Ik laat mensen zien hoe ze minder impact  op de planeet maken zonder dat het zwaar en overweldigend voelt.

 

Want je weet dat het belangrijk is om duurzame stappen te zetten. Maar je ziet er tegenop. Je geniet van spullen kopen, lekker eten en reizen. En waarom zou jij dat allemaal opgeven als anderen om jou heen dat niet doen?

Dan heb ik goed nieuws voor je. Je kunt nog steeds een leuk en fijn leven leiden terwijl je drastisch minder impact veroorzaakt op de planeet! Ik werd zelf wakker geschud toen mijn kinderen werden geboren. Ik besefte daardoor dat ik voor hen een fijne planeet achter wil laten.  De afgelopen vijf jaar heb ik daarom zelf mijn impact enorm verlaagd en ik geniet nu meer dan ooit. 

De jongen en het meisje links zijn mijn kinderen. Het meisje rechts is een dochter van een vriendin.

FAQ's

Hoeveel tijd kost het me?


Gemiddeld 10 minuten, maar dat verschilt per dag. Het lezen van de mail duurt ongeveer 3 minuten. De ene keer is het een doe-opdracht, de andere keer één om over na te denken. Maar ik verwijs je ook naar inspirerende docu's om te kijken. De doe-opdrachten gaan meestal over dingen die je toch al wekelijks doet, maar dan heb ik suggesties voor het je het op een andere meer duurzame manier kunt doen.
Kan ik het later teruglezen en kijken?


Je ontvangt in totaal 30 mailtjes. Deze kun je bijvoorbeeld bij elkaar zetten in een apart mapje in je inbox. De teksten kun je altijd teruglezen. Ik link en verwijs ook naar verschillende externe video’s hiervan kan ik geen eeuwige zichtbaarheid garanderen, maar wel redelijkerwijs verwachten dat deze de aankomende maanden nog te zien zijn.
Is het iets voor mij?


Als je meer duurzame stappen wilt zetten in je leven, maar je niet waar je moet beginnen. Dan is het wat voor jou. Jij bepaalt zelf, wat en hoe je het gaat doen. Ik laat je zien, waar de meeste winst te behalen is en welke makkelijke, leuke en lekkere alternatieven er zijn.
Ik ben (op sommige vlakken) al bezig met duurzaamheid. Voegt het dan nog iets toe voor mij?


Ten eerste, super tof! Ten tweede er zijn zoveel aspecten in je dagelijks leven waar je je op kunt richten. Mijn ervaring is dat veel mensen daardoor het overzicht kwijt raken. Het is niet duidelijk waarmee je nu het meeste verschil maakt. Waardoor mensen zich soms focussen op zaken die er minder toe doen. Wat onnodig tijd en energie kost. Met de 30 Dagen Duurzaam Challenge kom je er achter wat in jouw levensstijl de meeste impact heeft en met welke stappen je nu echt verschil maakt. Dit geeft rust en duidelijkheid. En je weet zeker dat wat je doet, ook echt een positieve bijdrage levert.
Ik vind duurzaamheid vaak zo'n zwaar onderwerp. Ik kan er zo moedeloos van worden.


Ja, dat snap ik. Daarom heb ik de 30 Dagen Duurzaam Challenge zo opgezet dat je juist geïnspireerd wordt en ziet dat niet je hele leven op de schop moet. Het is op een luchtige manier opgezet, maar wel zo dat je echt verschil maakt. Duurzaamheid gaat een steeds groter onderwerp worden. Hoe eerder je er aan begint. Hoe meer verschil je kunt maken en hoe sneller er veranderingen plaatsvinden in de wereld. "Be the change you wish to see in the world."

praktisch toepasbaar

10 minuten per dag

direct impact creëren

zonder je hele leven
om te gooien