Wil jij simpele stappen
voor een duurzame levensstijl? 

Ontvang 30 dagen lang tips, inspiratie en inzichten in je inbox. Waarmee je blijvende veranderingen creëert die makkelijk vol te houden zijn. Start: de ochtend na aankoop.

“Natuurlijk vind ik het belangrijk om duurzamer te leven. Maar waar begin ik en hoe houd ik het vol? Ik wil niet mijn hele leven omgooien. En hoe weet ik nou zeker wat de goede keuzes zijn? ”

HERKEN JE JEZELF IN 1 VAN HET VOLGENDE?

 • Je vindt duurzaamheid een overweldigend onderwerp. 
   

 • Je weet niet waar je moet beginnen en wat er nu echt toe doet.
   

 • Je ziet er tegenop omdat je bang bent dat je hele leven op de schop moet, om echt verschil te maken.
   

 • Je vraagt je af of het wel echt uitmaakt wat jij persoonlijk doet.
   

 • Al tijden knaagt het gevoel aan je dat je meer wilt doen op het gebied van duurzaamheid, maar je hebt nog niet echt verdere stappen genomen.

Wat nou als ik je dit vertel: 

 

We hebben niks aan een handjevol mensen die perfect duurzaam leven.

 

We hebben een heleboel mensen nodig die het imperfect doen.
 

Voelt het nu al meer haalbaar voor je?

Koop hier een kaartje

Duur: 30 dagen
Start: de ochtend na aankoop

Van: €47   Nu voor: €20

praktisch toepasbaar

10 minuten per dag

direct impact creëren

zonder je hele leven
om te gooien

WAT LEVERT HET JOU OP?
 

Ik wil je laten zien welke dingen in jouw dagelijks leven de meeste negatieve impact veroorzaken. Als je begint daar kleine aanpassingen in te maken, ben je op weg enorm veel positief verschil te maken voor de planeet. En zul je merken dat je steeds dichterbij jezelf komt te staan. 

 

Na aankoop ontvang je de volgende ochtend de eerste mail. Deze 30 dagen ga je direct aan de slag en ervaar je hoe simpel het eigenlijk is om echt duurzame stappen te zetten die passen bij jou en jouw leven. 

 

Tijdens 30 Dagen Duurzaam ontvang je iedere dag een korte tip, inspiratie of inzicht. Om direct te doen of uit te proberen. Zo maakt je in deze periode een aantal blijvende aanpassingen die ook positieve impact blijven houden na deze challenge. En daarnaast ga je dingen uitproberen. Om te zien hoe iets past in jouw leven. Zodat je blijvende veranderingen creëert die heel gemakkelijk vol te houden zijn. 

 

Ieder persoon is anders en je ontdekt dan ook wat bij jou past en wat goed is voor jou op dit moment. 

Hi, Ik ben Marije Douma, eigenaar van The Sustainable Collective en expert op het gebied van duurzaam leven. Ik laat mensen zien hoe ze minder impact  op de planeet maken zonder dat het zwaar en overweldigend voelt.

 

Want je weet dat het belangrijk is om duurzame stappen te zetten. Maar je ziet er tegenop. Je geniet van spullen kopen, lekker eten en reizen. En waarom zou jij dat allemaal opgeven als anderen om jou heen dat niet doen?

Dan heb ik goed nieuws voor je. Je kunt nog steeds een leuk en fijn leven leiden terwijl je drastisch minder impact veroorzaakt op de planeet! Ik werd zelf wakker geschud toen mijn kinderen werden geboren. Ik besefte daardoor dat ik voor hen een fijne planeet achter wil laten.  De afgelopen vijf jaar heb ik daarom zelf mijn impact enorm verlaagd en ik geniet nu meer dan ooit. 

De jongen en het meisje links zijn mijn kinderen. Het meisje rechts is een dochter van een vriendin.

Marcia Teeken
 

Duurzaamheid: een enorm container begrip! Waar begin ik dan? Wat is er allemaal? Hoe duurzaam (of niet) ben ik?
 

De duurzaamheidschallenge van Marije is het antwoord.
In de vorm van leuke opdrachten, inzichtelijke docu’s en verrassende feiten, baan je je een weg door de duurzaamheid.
Het motiveert, inspireert en is gewoon heel leuk om te doen!

Tineke Zwart
 

Ik heb echt mega veel geleerd in de challenge. En sommige dingen wist ik al, maar dan was het nog goed om er weer bij stil te staan. Je kunt namelijk iets weten, maar nog niet je gedrag er op aan hebben gepast. Dit doe ik nu meer.

Ik vond het een fijne challenge doordat Marije luchtig combineerde met serieuze thema's. Het bleef 'fun' om te volgen. Ik ben me ook nog bewuster geworden van het belang van duurzaam leven.

Dit is niet iets van een ander. Dit is iets van ons allemaal. Aanrader om te volgen! 

Koop hier een kaartje

Duur: 30 dagen

Start: de ochtend na aankoop

Van: €47   Nu voor: €20

HOE GAAN WE TE WERK?
 

Je ontvangt elke ochtend een inzicht, inspiratie of een opdracht die je meteen kan toepassen of op een andere moment die week. Elke dag word je meer bewust van waarmee je nu echt een positief verschil kunt maken en hoe jij dat op een makkelijke manier kunt integreren in je leven. 

Om het laagdrempelig te houden zijn de dagelijkse berichten kort en overzichtelijk. Een aantal onderwerpen komen ook vaker aanbod in die 30 dagen, zodat de herhaling of de andere invalshoek jou helpt om het echt onderdeel te laten worden van jouw levensstijl. Na aanmelding ontvang je de volgende ochtend de eerste mail in je inbox.

 

VOOR WIE IS HET EN VOOR WIE IS HET NIET?

 
Let op!

30 Dagen Duurzaam is niet voor iedereen. Het is niet voor jou:

 

 • Als je niet minder impact wilt maken op de planeet
   

 • Als je niet wilt weten waar het hem nu echt in zit om die duurzaamheid te realiseren
   

 • Als je geen rust wilt ervaren, omdat je weet waarmee je echt een verschilt kunt maken.
   

 • Als je geen slimme duurzame keuzes wilt maken, die passen bij jou en jouw leven

Dus dit is alleen voor mensen die bereid en nieuwsgierig zijn om het anders te doen. Dan zal je maximaal profiteren van deze 30 dagen. En ik doe mijn uiterste best je hierin te begeleiden.

Van €47 nu voor €20
30 Dagen Duurzaam

 

De kosten voor 30 Dagen Duurzaam zijn nu €20.
Na aankoop ontvang je de volgende ochtend de eerste mail in je inbox.
Je krijgt hiervoor elke dag een inzicht, inspiratie of een opdracht die je meteen kan toepassen of op een andere moment die week.


Tijdens deze 30 dagen ga je jouw persoonlijke footprint enorm verkleinen en tools krijgen om dit daarna ook vol te houden. 

 

 

WAT GEBEURT ER ALS JE JE AANMELDT
 

Er gaat direct een knop om, omdat jouw intentie helder is. Je geeft richting aan wat jij belangrijk vindt.
 

Na aanmelding ontvang jij morgenochtend het eerste bericht om gemakkelijk en direct uit te proberen in je dagelijks leven. Je krijgt inzichten om oude patronen te doorbreken zodat je niet alleen die zelfde dag, maar ook op lange termijn je footprint verkleint.

Je volgt de juiste stappen in de juiste volgorde en ik help je via de dagelijkse berichten herinneren hoe je dit kunt doen op jouw manier.
 

 • Je bepaalt je eigen tempo.
   

 • Je beslist zelf hoe en wat je gaat toepassen in jouw leven. 
   

 • Je krijgt alternatieve opties die passen in jouw levensstijl. 
   

 • Je gaat rust ervaren omdat je weet dat wat je doet ook echt een positief verschil maakt. 

Koop hier een kaartje

Duur: 30 dagen

Start: de ochtend na aankoop

Van: €47   Nu voor: €20

FAQ's

Hoeveel tijd kost het me?


Gemiddeld 10 minuten, maar dat verschilt per dag. Het lezen van de mail duurt ongeveer 3 minuten. De ene keer is het een doe-opdracht, de andere keer één om over na te denken. Maar ik verwijs je ook naar inspirerende docu's om te kijken. De doe-opdrachten gaan meestal over dingen die je toch al wekelijks doet, maar dan heb ik suggesties voor het je het op een andere meer duurzame manier kunt doen.
Kan ik het later teruglezen en kijken?


Je ontvangt in totaal 30 mailtjes. Deze kun je bijvoorbeeld bij elkaar zetten in een apart mapje in je inbox. De teksten kun je altijd teruglezen. Ik link en verwijs ook naar verschillende externe video’s hiervan kan ik geen eeuwige zichtbaarheid garanderen, maar wel redelijkerwijs verwachten dat deze de aankomende maanden nog te zien zijn.
Is het iets voor mij?


Als je meer duurzame stappen wilt zetten in je leven, maar je niet waar je moet beginnen. Dan is het wat voor jou. Jij bepaalt zelf, wat en hoe je het gaat doen. Ik laat je zien, waar de meeste winst te behalen is en welke makkelijke, leuke en lekkere alternatieven er zijn.
Ik ben (op sommige vlakken) al bezig met duurzaamheid. Voegt het dan nog iets toe voor mij?


Ten eerste, super tof! Ten tweede er zijn zoveel aspecten in je dagelijks leven waar je je op kunt richten. Mijn ervaring is dat veel mensen daardoor het overzicht kwijt raken. Het is niet duidelijk waarmee je nu het meeste verschil maakt. Waardoor mensen zich soms focussen op zaken die er minder toe doen. Wat onnodig tijd en energie kost. Met de 30 Dagen Duurzaam Challenge kom je er achter wat in jouw levensstijl de meeste impact heeft en met welke stappen je nu echt verschil maakt. Dit geeft rust en duidelijkheid. En je weet zeker dat wat je doet, ook echt een positieve bijdrage levert.
Ik vind duurzaamheid vaak zo'n zwaar onderwerp. Ik kan er zo moedeloos van worden.


Ja, dat snap ik. Daarom heb ik de 30 Dagen Duurzaam Challenge zo opgezet dat je juist geïnspireerd wordt en ziet dat niet je hele leven op de schop moet. Het is op een luchtige manier opgezet, maar wel zo dat je echt verschil maakt. Duurzaamheid gaat een steeds groter onderwerp worden. Hoe eerder je er aan begint. Hoe meer verschil je kunt maken en hoe sneller er veranderingen plaatsvinden in de wereld. "Be the change you wish to see in the world."

Wat mensen zeiden over andere cursussen:

Tessa Kok


Erg toegankelijke, leerzame en leuke cursus. Ook voor mensen die al een aardig eind op weg zijn met bewuster leven, er is altijd ruimte om bij te leren. Heel praktisch door de opdrachten en ik merkte gelijk dat ik met andere ogen ging kijken naar hoe ik dingen in het dagelijks leven aanpak.

 

Dankjewel!

Jenna

 

Ik vond het een ontzettend leuke manier om iedere dag inspiratie op het gebied van duurzaamheid te krijgen. Hierdoor heb ik mijn kennisniveau verhoogd en inspiratie gekregen. Verder leerde ik dat ik al op de goede weg ben en tegelijk dat ik eigenlijk al goed weet waar ik kan verbeteren. 

 

Ik ben nu ook officieel vegetariër, waarbij ik mezelf nog een overgangstermijn gun voor vis. Verder ga ik meer veganistisch koken.

 

Marije stuurde ook voorbeelden van interessante ontwikkelingen en initiatieven waarvan ik blij ben dat ik ze nu ken.

 

PS. Thanks dat we af en toe persoonlijk konden mailen.

Freek van Velzen

 

Ik vond het heel leuk om mee te doen en er op zo´n positieve manier mee bezig te zijn. Het was behapbaar, praktisch en inspirerend. 

 

Een van de inzichten die ik deed is dat er zoveel prachtige initiatieven zijn die tot veel in staat zijn. Dit geeft veel inspiratie en hoop.

 

Ik vond het ook heel interessant om te lezen over welke verschillende fases je doorgaat tijdens dit proces van het duurzamen van je leven. 

 

Én dat je met een 'kleine' verandering al veel kan bereiken. Sinds een jaar of 2 eet ik ongeveer 50% minder vlees eten en heb ik nog 1 keer gevlogen. Ik kwam er nu achter dat dit al voor 1 aarde minder 'impact' zorgt dan de jaren daarvoor.

Femke Vleeshouwer

 

Allereerst wil ik je complimenteren met de duidelijkheid waarmee je iets overbrengt.  Het is duidelijk, concreet en tastbaar.

 

De challenge was soms confronterend. Bij het maken van een lijstje, bij het nemen van een beslissing, bij het kopen van iets....

 

Opeens niet alleen een financiële afweging, een “nuttigheid” afweging. Nu ook een “impact” afweging. Ik merk dat ik het voor mezelf niet moeilijk vind om iets terug te leggen, maar ik vind het wel moeilijk om dat te doen als het mijn kinderen betreft.

 

Maar ik wil wel de wereld veranderen en ik merk dat ieder zaadje, gaat groeien en zich in mijn systeem wortelt.

 

Grote veranderingen in kleine stapjes.

Daar geloof ik heilig in.

En daar Marije, heb jij een groot aandeel in. 

 

Dank je wel voor deze challenge!

praktisch toepasbaar

10 minuten per dag

direct impact creëren

zonder je hele leven
om te gooien