Duurzame Kledingkast - Combinatie Challenge - Print
 

“Het Coronavirus biedt ons de mogelijkheid om met een schone lei te beginnen.”
 

Dit zijn de woorden van trendwatchter Li Edelkoort. En ik snap helemaal wat ze bedoelt.

 

Het zijn bizarre tijden. De wereld die we kennen is er niet meer. We zijn afgesloten van familieleden en vrienden. En de gevolgen van dit alles zijn niet te overzien.

Maar het biedt ook een kans. Onze Westerse levensstijl is funest voor de planeet. Hier waren we ons bijna allemaal al wel bewust van. Het is alleen zo moeilijk om uit vaste routines te stappen. En waar begin je? Nu ligt alles op z’n gat. Jouw routines ook, dus grijp nu de gelegenheid om duurzame stappen te nemen.

Begin bij je garderobe. Ik help je daar bij. Al meer dan 400 vrouwen gingen je voor. Samen kunnen we zoveel verschil maken! Op het gebied van duurzaamheid hebben veel mensen vaak het gevoel dat ze maar zo weinig impact maken in hun eentje. Nu doen we het met z'n allen!

Start: Gelijk na aankoop

Investering: €15

Verschil in luchtvervuiling in China voor en na het sluiten van fabrieken en het stilleggen van verkeer in verband met de Corono-uitbraak

Hoe werkt het?
De Challenge duurt vier dagen. Elke dag krijg je  een mailtje met ideeën over hoe je prints kunt dragen en combineren. Het is geschikt voor mensen die all out gaan en lekker allerlei prints door elkaar dragen. Maar als dat niet jouw ding is en je meer van subtiel houdt, dan is deze Challenge ook geschikt voor jou. Het gaat er om dat je, jezelf op een leuke en creatieve manier uitdaagt om meer combinaties te maken met wat je al in je kast hebt liggen. En nu gaan we dat doen met prints. 

Duurzame stap
En wat nou zo mooi is, het is ook nog eens een duurzame stap in de goede richting. 
Want door meer te doen met wat je al hebt, neemt de behoefte af om nieuwe kleding te kopen en ga je de kleding die je hebt nog meer waarderen. Dat is belangrijk want de kledingindustrie heeft ontzettend veel impact op de planeet. De productie en transport van kleding veroorzaakt meer CO2-uitstoot dan de vliegtuigindustrie. Om een (katoenen) kledingstuk te maken zijn er zo duizenden liters water nodig. Ik overdrijf niet. En dan te bedenken dat er jaarlijks meer dan 150 miljard kledingstukken worden gemaakt.

Meer combinaties maken met
wat je al hebt

173 items
Wij Nederlanders kopen gemiddeld 46 kledingstukken, schoenen en accessoires per jaar en hebben gemiddeld 173 van deze items in onze garderobe. Zo rond de 50 stuks hebben we de afgelopen 7 jaar niet gedragen. En elk jaar doen we zo’n 40 stuks weg. Laten we die gemiddelden naar beneden schroeven. 

Doe daarom mee met de Duurzame Kledingkast - Combinatie Challenge!
Wat levert het je op:

 

  • Nieuwe setjes met kleding die je al hebt
     

  • Frisse blik op je garderobe
     

  • Je leert meer over hoe je prints kunt combineren
     

  • Minder behoefte aan nieuwe kledingstukken, daarmee bespaar je geld, maar ook heel veel water en voorkom je CO2-uitstoot

Meld je hier 
aan voor de challenge

Prijs: € 15

Heel inspirerend allemaal! Leuk en interessant om te lezen en je stimuleert me nog meer om vaker 2e handskleding te kopen.

Marlies Demmers

Dank voor je mailberichten van de Challenge.

Door een onverwachte training lees ik ze pas achteraf, tegelijk.

 

Zo'n toevalstreffer. Het past al in mijn beweging naar meer tweedehandskleding.

En nieuwe(re) combinaties. De beweging naar het mixen van patronen had ik al op mijn lijstje staan. Dus nu vallen weer een paar dingen samen.

 Leuk, leuk, gaaf!

Martha Douwma

Reken hier af en doe mee en doneer

Prijs: € 10
Waarvan € 5 naar Justidiggit gaat

 

BEDRIJF: THE SUSTAINABLE COLLECTIVE

EIGENAAR: MARIJE DOUMATEL: 0646014565

MAIL: MARIJE@THESUSTAINABLECOLLECTIVE.NL

 


BTW: NL001432109B64

KVK: 63723697

Wil je snel en makkelijk stappen zetten naar een duurzame levenstijl?