BEDRIJF: RECYCLEKID

EIGENAAR: MARIJE DOUMA

 

TEL: 0646014565

EMAIL: MAIL@RECYCLEKID

BTW: NL106795016B02

KVK: 63723697

Duurzame Kledingkast - Combinatie Challenge
20 t/m 23 januari

Heb je zin om meer uit je kast te halen? 
Jezelf aankleden doe je elke dag.
En omdat je het zo vaak doet, is het iets wat je meestal op de automatische piloot doet. Het gevolg is dat je regelmatig dezelfde kledingstukken aantrekt en grijpt naar bekende outfits. Maar er zitten nog zoveel meer combinaties verborgen in jouw kast. Echt waar! Ook al denk jij nu van niet.
Het gaat er vooral om dat je, je focus verlegt. En voor deze challenge is dat prints in je outfit. Vier dagen lang kies je een outfit met een print. Het mag van top-tot-teen of heel subtiel. Het gaat er om dat je andere dingen aan trekt dan je gewend bent. En ik help je daarbij. Ik geef je tips, tricks en inspiratie.

De vorige keer deden precies 300 mensen mee aan deze challenge. Samen kunnen we zoveel verschil maken! Op het gebied van duurzaamheid hebben veel mensen vaak het gevoel dat ze maar zo weinig impact maken in hun eentje. Nu doen we het met z'n allen!


Start: maandag 20 januari

Prijs: €10, waarvan €5 naar Justdiggit gaat.

Lees hier, waarom Justdiggit.

Hoe werkt het?
De Challenge duurt vier dagen. Elke dag krijg je  een mailtje met ideeën over hoe je prints kunt dragen en combineren. Het is geschikt voor mensen die all out gaan en lekker allerlei prints door elkaar dragen. Maar als dat niet jouw ding is en je meer van subtiel houdt, dan is deze Challenge ook geschikt voor jou. Het gaat er om dat je, jezelf op een leuke en creatieve manier uitdaagt om meer combinaties te maken met wat je al in je kast hebt liggen. En nu gaan we dat doen met prints. Ik wil je deze dagen uitnodigen jouw outfit te delen via Instagram met #prettyinprint. Zodat we elkaar motiveren en vooral ook inspireren.

Duurzame stap
En wat nou zo mooi is, het is ook nog eens een duurzame stap in de goede richting. 
Want door meer te doen met wat je al hebt, neemt de behoefte af om nieuwe kleding te kopen en ga je de kleding die je hebt nog meer waarderen. Dat is belangrijk want de kledingindustrie heeft ontzettend veel impact op de planeet. De productie en transport van kleding veroorzaakt meer CO2-uitstoot dan de vliegtuigindustrie. Om een (katoenen) kledingstuk te maken zijn er zo duizenden liters water nodig. Ik overdrijf niet. En dan te bedenken dat er jaarlijks meer dan 150 miljard kledingstukken worden gemaakt.

Meer combinaties maken met
wat je al hebt

173 items
Wij Nederlanders kopen gemiddeld 46 kledingstukken, schoenen en accessoires per jaar en hebben gemiddeld 173 van deze items in onze garderobe. Zo rond de 50 stuks hebben we de afgelopen 7 jaar niet gedragen. En elk jaar doen we zo’n 40 stuks weg. Laten we die gemiddelden naar beneden schroeven. 

Doe daarom mee met de Duurzame Kledingkast - Combinatie Challenge!
Wat levert het je op:

 

  • Nieuwe setjes met kleding die je al hebt
     

  • Frisse blik op je garderobe
     

  • Je leert meer over hoe je prints kunt combineren
     

  • Minder behoefte aan nieuwe kledingstukken, daarmee bespaar je geld, maar ook heel veel water en voorkom je CO2-uitstoot

Meld je hier 
aan voor de challenge

Prijs: € 10
Waarvan € 5 naar een goed doel gaat

Heel inspirerend allemaal! Leuk en interessant om te lezen en je stimuleert me nog meer om vaker 2e handskleding te kopen.

Marlies Demmers

Dank voor je mailberichten van de Challenge.

Door een onverwachte training lees ik ze pas achteraf, tegelijk.

 

Zo'n toevalstreffer. Het past al in mijn beweging naar meer tweedehandskleding.

En nieuwe(re) combinaties. De beweging naar het mixen van patronen had ik al op mijn lijstje staan. Dus nu vallen weer een paar dingen samen.

 Leuk, leuk, gaaf!

Martha Douwma

Waarom Justdiggit?
Jaren geleden hoorde ik voor het eerst over Justdiggit via mijn vriend Robin.  Hij is studio geluidstechnicus en verzorgt soms voor noppes het geluid onder reclamespots en docu's  van toffe non-profit organisaties.  Zo ook voor Justdiggit. Hij liet me de docu's zien en vertelde over de enthousiaste mensen achter de organisatie. En wat ze allemaal bereiken in Afrika met hun simpele maar oh zo ingenieuze concept van gaten graven in droge grond. Hierdoor kan de regen die af en toe valt in de grond doordringen, waardoor de zaden die in de grond zitten tot bloei kunnen komen. Zo hebben ze hele stukken land al vergroend. Check anders deze docu maar eens. Als je een beetje sentimenteel bent aangelegd houd je het niet droog. Niet omdat het tragisch is, maar omdat het zo hoopvol is. En daarom wil ik hen samen met jou steunen.

Reken hier af en doe mee en doneer

Prijs: € 10
Waarvan € 5 naar Justidiggit gaat