Duurzame Kledingkast - Combinatie Challenge

Je houdt van kleding en shoppen. Je ziet er graag goed uit en hebt ook best wel veel kleding, schoenen en accessoires. Maar die hele kledingindustrie begint je steeds meer tegen te staan.
 

Je weet dat de productie van kleding een behoorlijk impact heeft op de planeet en dat de mensen die jouw kleding maken, dat onder niet al te beste omstandigheden doen. Maar je ziet door de bomen het bos niet meer.Begin bij  wat je al hebt. Ik garandeer je dat er nog veel meer toffe combinaties mogelijk zijn.  Ik help je daar bij. Al meer dan 400 vrouwen gingen je voor. Samen kunnen we zoveel verschil maken! 

Start: Gelijk na aankoop

Investering: €15

Hoe werkt het?
De Challenge duurt vier dagen. Elke dag krijg je  een mailtje met een
opdrachtje bijvoorbeeld om kleuren op een bepaalde manier te combineren, om een zomers items op een winterse manier te dragen en meer. Ik deel inspirerende moodboards met je en laat zien hoe ik het zelf doe. Het gaat er om dat je, jezelf op een leuke en creatieve manier uitdaagt om meer combinaties te maken met wat je al in je kast hebt liggen.

Duurzame stap
En wat nou zo mooi is, het is ook nog eens een duurzame stap in de goede richting. 
Want door meer te doen met wat je al hebt, neemt de behoefte af om nieuwe kleding te kopen en ga je de kleding die je hebt nog meer waarderen. Dat is belangrijk want de kledingindustrie heeft ontzettend veel impact op de planeet. De productie en transport van kleding veroorzaakt meer CO2-uitstoot dan de vliegtuigindustrie. Om een (katoenen) kledingstuk te maken zijn er zo duizenden liters water nodig. Ik overdrijf niet. En dan te bedenken dat er jaarlijks meer dan 150 miljard kledingstukken worden gemaakt.

Meer combinaties maken met
wat je al hebt

173 items
Wij Nederlanders kopen gemiddeld 46 kledingstukken, schoenen en accessoires per jaar en hebben gemiddeld 173 van deze items in onze garderobe. Zo rond de 50 stuks hebben we de afgelopen 7 jaar niet gedragen. En elk jaar doen we zo’n 40 stuks weg. Laten we die gemiddelden naar beneden schroeven. 

Doe daarom mee met de Duurzame Kledingkast - Combinatie Challenge!
Wat levert het je op:

 

  • Nieuwe setjes met kleding die je al hebt
     

  • Frisse blik op je garderobe
     

  • Je leert meer over hoe je kleding kunt combineren
     

  • Minder behoefte aan nieuwe kledingstukken, daarmee bespaar je geld, maar ook heel veel water en voorkom je CO2-uitstoot

Meld je hier 
aan voor de challenge

Prijs: € 15

Heel inspirerend allemaal! Leuk en interessant om te lezen en je stimuleert me nog meer om vaker 2e handskleding te kopen.

Marlies Demmers

Dank voor je mailberichten van de Challenge.

Door een onverwachte training lees ik ze pas achteraf, tegelijk.

 

Zo'n toevalstreffer. Het past al in mijn beweging naar meer tweedehandskleding.

En nieuwe(re) combinaties. De beweging naar het mixen van patronen had ik al op mijn lijstje staan. Dus nu vallen weer een paar dingen samen.

 Leuk, leuk, gaaf!

Martha Douwma

Reken hier af
en doe mee 

Prijs: € 15

 

BEDRIJF: THE SUSTAINABLE COLLECTIVE

EIGENAAR: MARIJE DOUMA

 

TEL: 0646014565

EMAIL: MARIJE@THESUSTAINABLECOLLECTIVE.NL

BTW: NL001432109B64

KVK: 63723697