Dé Combinatie Challenge
Smashing outfits samenstellen met de kleding die al in je kast hangt.

Het is eigenlijk iedere ochtend hetzelfde ritueel. Daar sta je dan, vers gedoucht voor je kledingkast… wat doe je vandaag aan? Weer diezelfde spijkerbroek en dat ene t-shirt? Of misschien toch maar wat nieuws kopen?

Je kleding kast puilt eigenlijk al uit. En weer wat kopen, dat is eigenlijk niet zo duurzaam. Het is niet dat je niet van shoppen of mode houdt, in tegendeel zelfs! Maar je weet dat keer op keer shoppen bij je favoriete winkels eigenlijk niet zo goed is voor de planeet. En dat knaagt aan je, je voelt dat het anders moet kunnen… Maar word je garderobe dan niet heel erg saai?

Stel je eens voor dat jij niet meer zo twijfelend voor de kast staat en altijd precies weet wat je aan moet trekken.

 

Hoe goed zou het voelen als jij iedere dag geweldige outfits uit je kledingkast weet te halen en nooit meer thuiskomt naar een bed of stoel vol outfits die je eerst aandeed voordat je toch maar weer voor dat ene setje ging. Dat je niet langer dat stemmetje in je achterhoofd hoort dat je eigenlijk écht niet meer zo vaak moet shoppen…

Dat zou toch geweldig zijn? Dat jij een kledingkast hebt vol outfits de helemaal JIJ zijn! Dus niet saai, maar juist verrassend, sprankelend en creatief?

En wat als ik je dan vertel, dat je daar eigenlijk niet zo veel voor hoeft te doen. Want deze fantastische, duurzame en bijna eindeloos creatieve garderobe, die hangt al in jouw kledingkast.

Die duurzame, inspirerende kleding, die hangt al in jouw kast – Ja! Ook bij jou, echt waar

Luister, je denkt nu misschien “ja maar niet in mijn kledingkast” of “ja maar duurzaamheid en kleding, dat is sowieso saai”.
 

Maar niets is minder waar. In iedere kledingkast zitten toffe, inspirerende combinaties die je nog niet ontdekt hebt!
 

Zie jij jezelf al helemaal lopen in nieuwe, verrassende combinaties? Dan wil je natuurlijk weten hoe je dit voor elkaar krijgt met jouw huidige kledingkast. Met mijn Combinatie Challenge garandeer ik je dat jij jouw kast opnieuw gaat ontdekken!

Al meer dan 400 vrouwen gingen je voor, doe jij ook mee?

Meld je hier 
aan voor de challenge

Duur: Vier dagen
Prijs: € 37

“Alleen al door een kledingstuk twee jaar in plaats van een jaar te dragen verminder je de uitstoot met 24%”

 [TD2]Opmaak: Quote design zoals je ze nu ook gebruikt

HOE WERKT HET?

De Combinatie Challenge duurt vier dagen. Elke dag krijg je een mailtje met inspiratie, voorbeelden en een opdracht aan de hand van een thema. Zodat je weer op een andere manier naar je garderobe kijkt, nieuwe mogelijkheden ziet en de potentie van vergeten kledingstukken ontdekt. Zo word je op een leuke en creatieve manier uitgedaagd om meer combinaties te maken met wat je al in je kast hebt liggen. Door mijn methode wordt jouw creativiteit aangewakkerd en zie jij ineens mogelijkheden in je kast die eerder verborgen bleven!
 

 


DUURZAMER DAN BEWUSTE FASHION LABELS
 

Je hebt misschien het gevoel dat je pas een duurzame kledingkast hebt wanneer je speciale merken aanschaft die bewust met de resources omgaan. Maar niets is minder waar! Het meest duurzame kledingstuk is namelijk het kledingstuk wat al in jouw kast hangt.

Door meer combinaties te maken met wat je al hebt, en zo je kleding langer te dragen bespaar je duizenden liters water.

Om even een voorbeeld te geven. De productie van een gemiddeld T-shirt kost 2700 liter water en een spijkerbroek 8.000 liter. Ik heb hier niet per ongeluk een 0 te veel geplaatst, het gaat echt om duizenden liters water.

Daarnaast bespaar je CO2-uitstoot. De productie van een kledingstuk kost namelijk niet alleen energie, water en CO2-uitstoot. Ook moet het kledingstuk van de fabriek naar de winkel en vervolgens naar jouw huis. En het scheelt enorm in het gebruik van chemicaliën voor verven, bleken en andere behandelingen die een kledingstuk ondergaat.

Jaarlijks worden er meer dan 150 miljarden kledingstukken gemaakt die, door alles wat ik hierboven noem, een enorme impact hebben op de planeet. Terwijl sommige kledingstukken maar amper gedragen worden.

Super zonde!

Dat moet je toch anders aanpakken?

Meld je hier 
aan voor de challenge

Duur: Vier dagen
Prijs: € 37

Ik kan je zo nog tal van redenen geven waarom deze challenge leuk én duurzaam is, maar wie kunnen dat beter vertellen dan de vrouwen die je al voor gingen:

"De reden voor mij om mee te doen, was dat ik veel kleren heb, maar toch steeds hetzelfde aantrok. Mijn kijk op mijn garderobe is door de Combinatie Challenge enorm veranderd. Ik heb nu een mapje met daarin 97 foto’s van combinaties die ik eerder niet had gemaakt.

Ik werd echt enorm blij van de opdrachten. Het is ontzettend gaaf om te zien hoeveel outfits er in je kast hangen, zonder dat je dat wist. Maar het allerleukste vind ik dat ik nu veel meer durf op dit gebied en er echt iedere dag wel iets mee doe!"

 

Sera Alink

"Ik raad de Combinatie Challenge zeker aan! Het is heel verfrissend om anders naar je garderobe te kijken en te merken dat er nog van alles te ontdekken is. Het heeft mij een hele hoop nieuwe combinaties opgeleverd en duidelijkheid in wat ik nog mis."
 

Sophie Bruhl

“Hoewel ik een kast vol kleding heb, droeg ik voor deze challenge van Marije toch meestal een spijkerbroek en T-shirt . Door de Combinatie Challenge kwam ik er achter hoe veelzijdig mijn eigen garderobe eigenlijk is en hoeveel er wel niet te combineren valt!”

Paulien Kluver

"De Combinatie-Challenge heeft mij uit mijn comfortzone gehaald. Daar waar ik eerder voor veilige combinaties koos, durf ik mij nu meer te laten zien; o.a. door printjes te combineren en kleur te bekennen."

Jiska Weststrate

"Ik deed mee omdat ik even niet wist wat te doen met m’n kledingkast. Door de Combinatie Challenge heb ik een volledig nieuw inzicht gekregen. Ik ben erachter dat ik te weinig durf heb mbt kleding kopen en losse items kocht zonder er goed over na te denken. Hierdoor wordt het combineren juist lastiger en saai. Dit inzicht helpt mij om minder (duurzame) miskopen te doen en in de toekomst juit een overzichtelijker kast te creëren." 
 

Willianne van Butselaar

Klik op de pijl naar rechts voor meer foto's.

 • Een duurzame en inspirerende garderobe 
   

 • Nieuwe toffe setjes met de kleding die al in je kast hangt
   

 • Frisse blik op je garderobe
   

 • Je gaat meer durven op het gebied van combineren
   

 • Je leert meer over hoe je kleding kunt combineren, zodat je het in de toekomst kunt blijven doen

 • Een beter beeld krijgen van welke nieuwe kledingstukken een echt goede toevoeging kunnen zijn
   

 • Je maakt mega veel positieve impact, omdat je heel veel water, CO2-uitstoot en chemicaliën bespaart
   

 • In minder dan 30 minuten per dag nieuwe ontdekkingen doen

En natuurlijk het aller belangrijkste: aan het einde van deze challenge heb jij alle tools in handen om echt een positieve impact te maken. Door jouw koopgedrag te veranderen, en meer te doen met de kleding die je al hebt, bespaar je duizenden liters water, verminder je C02-uitstoot en worden er minder chemicaliën gebruikt.

Aan het einde van deze challenge heb je dit bereikt: 

Meld je hier 
aan voor de challenge

Vier dagen
Prijs: € 37

IK BEN MARIJE, IK WAS EEN SHOP-A-HOLIC
 

Als je denkt dat ik altijd al lekker duurzaam bezig was, dan heb je het mis. Ik was zelf vroeger een behoorlijke shop-a-holic. Tijdens mijn middelbare school- en studietijd kocht ik vaak en veel kleding. Vooral de H&M was favoriet. Lekker goedkoop en toch leuk, regelmatig hing ik dus nieuwe outfits in mijn kast.

Dit werd versterkt omdat ik een mode-opleiding deed. Het was daardoor natuurlijk erg belangrijk om on trend te zijn en nieuwe kleding was de enige manier waarop ik toen wist hoe dat te doen.

Maar op een gegeven moment begon het toch te knagen. Ik leerde steeds meer over de impact die de mode-industrie heeft op zowel de planeet als de mensen die de kleding maakte. Toen ik eenmaal kinderen kreeg, werd dit gevoel versterkt. Ik wil voor hun deze planeet beschermen en echt bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Minder nieuwe kleding kopen hoort daarbij. Maar ik vind het wel nog steeds leuk om met mode en kleding bezig te zijn. Dus dat voelde als een duivels dilemma. Want hoe bleef ik modebewust zonder te blijven kopen?

Inmiddels heb ik dat dilemma voor mezelf opgelost! Ik ontdekte dat er nog zo veel meer combinaties te maken zijn met wat je al hebt. En dat het een enorm leuk en creatief proces is om mee bezig te zijn! Ik goot mijn ervaring in deze challenge en ontdekte dat, met de juiste handvatten, iedereen zijn kast kan herontdekken.

Ik ben zo blij dat ik deze kennis nu kan delen, en dat 400 (!!) vrouwen dit nu ook hebben ervaren met behulp van mijn challenge. En 400, dat is (hopelijk) nog maar het begin. Ik geloof echt dat iedereen meer kan halen uit zijn kleding kast en dat dit je beter laat voelen over je kleding én je impact op de planeet!

 

De jongen en het meisje links zijn mijn kinderen; Nadan & Lela. Het  meisje rechts is een dochter van een vriendin. 

Foto: Rosa van Ederen

FAQ's

Voor wie is dit geschikt?


De challenge is voor iedereen die zin heeft om meer combinaties te maken met de kleding die in jouw kast hangt. Dus zowel voor bedreven combinaties queens is dit geschikt; je wordt weer op nieuwe ideeën gebracht en kijkt weer met frisse blik naar je garderobe. Maar ook voor diegenen die het wat lastiger vinden om zelf toffe setjes te bedenken is dit passend. Aan de hand van thema's en inspiratiebeelden help ik je op weg.
Moet je een specifieke maat of stijl hebben?


De opdrachten zijn zo ingestoken dat het niet uit maakt wat voor maat of figuur je hebt. Aan de hand van thema's ga je kleuren, prints en een specifiek soort kledingstuk op een bepaalde manier combineren.

Zo klinkt het alsof het een enorme bonte bedoening wordt. Dat kan, maar dat hoeft zeker niet. Je gebruikt je eigen kleding. En ook met gedempte kleuren en weinig prints is dit geschikt. En als je er voor open staat, kan de challenge je ook helpen om eens iets meer uit je comfort-zone te stappen!
Hoeveel tijd kost het me?


Ik adviseer je om steeds ‘s avonds outfits klaar te leggen, zodat je echt even kunt kijken wat er allemaal in je kast ligt en hangt. En je de tijd hebt om dingen uit te proberen. Als je hier elke dag 30 minuten voor uittrekt dan is dat ruim. Maar misschien ben je wel zo lekker bezig dat je sommige dagen ineens langer bezig bent. Of misschien trek je er liever een hele zondagmiddag voor uit, in plaats van 30 minuten per dag, dan kan ook prima.
Kan ik het later teruglezen?


De challenge bestaat uit vier mails met opdrachten, tips en inspiratie. Deze houd je gewoon in je inbox, je kunt ze altijd later teruglezen. Wat betekent dat je het gewoon in je eigen tijd kunt doen. Je kunt het ook vaker doen. Bijvoorbeeld in het voorjaar en daarna nog een keer met echt warme winterkleding.
Gaat het voor mij werken?


Het doel van de challenge is dat je gaat spelen en uitproberen. Want zo kom je op nieuwe ideeën. Ik reik je thema's aan en jij gaat ze uitvoeren met behulp van je eigen kleding. De moodboards en de foto’s van mijn outfits helpen je verder op weg. En als je twijfelt over een outfit dan kun je me altijd een foto sturen, ik kijk graag met je mee.
Ik ben helemaal niet creatief of goed met mode, is dit wel voor mij?


Ja! Door mijn methode wordt jouw creativiteit aangewakkerd en ga je juist meer zien in je kleding kast. Ook krijg je een beter gevoel bij hoe je dingen kunt combineren. Je hoeft dus zeker geen fashionista te zijn om mee te doen aan deze challenge.

Meld je hier 
aan voor de challenge

Vier dagen
Prijs: € 37