Dé Combinatie Challenge
Smashing outfits samenstellen met de kleding die in je kast hangt.

Wil jij een duurzame garderobe? En weer geïnspireerd voor je kledingkast staan? Lees dan verder!

Een duurzame garderobe creëren kost niet veel tijd en geld! Het meest duurzame wat je namelijk kunt doen, is de kleding die je hebt vaker en langer dragen. 

En klinkt jou dit saai in de oren? Niets is minder waar. Er zitten nog zoveel onontdekte inspirerende combinaties in jouw kledingkast verborgen.  Het geeft je een kick die zelf samen te stellen. 
Ik kan jou  hierbij helpen met de online Combinatie Challenge. In vier dagen ga je aan de hand van vier thema's nieuwe sets maken. Ik garandeer je dat je minimaal vier nieuwe outfits bedenkt, maar waarschijnlijk meer. Het record tot nu toe is zelfs 97! Gewoon met wat je al hebt. En je hebt er minder dan een half  per dag de tijd voor nodig. 


Welke toffe combinaties laat jij nu nog liggen in je kast?

Al meer dan 400 vrouwen gingen je voor. Doe je mee?

Start: Na aankoop ontvang je direct de eerste mail. Maar je kunt de opdrachten gewoon in je eigen tijd doen. Want je houdt toegang tot de informatie. 

Duur: 4 dagen, de tijdsinvestering is maximaal 30 minuten per dag.
 

Prijs: € 37

"Ik ben flink aan het combineren geweest.
Ik heb er echt lol in! 
En de door
jouw gegeven thema’s zijn daarbij echt van wezenlijk belang." 

Zij gingen je voor:

Klik op de pijl naar rechts voor meer foto's.

HOE WERKT HET?

De Combinatie Challenge duurt vier dagen. Elke dag krijg je een mailtje met inspiratie, voorbeelden en een opdracht aan de hand van een thema. Zodat je weer op een andere manier naar je garderobe kijkt, nieuwe mogelijkheden ziet en de potentie van vergeten kledingstukken ontdekt. Zo word je op een leuke en creatieve manier uitgedaagd om meer combinaties te maken met wat je al in je kast hebt liggen. SUPER DUURZAAM

Het is superleuk en bevredigend om zo creatief bezig zijn met je garderobe. En het is ook nog eens heel duurzaam! Het meest duurzame kledingstuk is namelijk het kledingstuk wat al in jouw kast hangt.

 

Door meer combinaties te maken met wat je al hebt, en zo je kleding langer te dragen kun je duizenden liters water besparen. 

 

Om even een voorbeeld te geven. De productie van een gemiddeld T-shirt kost 2700 liter water en een spijkerbroek 8.000 liter. Ik heb hier niet per ongeluk een 0 teveel geplaatst, het gaat echt om duizenden liters water. 

 

Daarnaast bespaar je CO2-uitstoot. De productie van een kledingstuk kost namelijk niet alleen energie, ook het transport de wereld over.  En het scheelt enorm in het gebruik van chemicaliën voor verven, bleken en andere behandelingen die een kledingstuk ondergaan. 


 

Jaarlijks worden er meer dan 150 miljarden kledingstukken gemaakt die door alles wat ik hierboven noem een enorme impact hebben op de planeet. Terwijl sommige kledingstukken maar amper gedragen worden. Dat is zonde!

"Het is ontzettend gaaf om te zien hoeveel outfits er in je kast hangen, zonder dat je dat wist. Maar het allerleukste vind ik dat ik nu veel meer durf op dit gebied en er echt iedere dag wel iets mee doe!"

Prijs: € 37

Meld je hier 
aan voor de challenge

IK WAS EEN SHOP-A-HOLIC

Ik was zelf vroeger een behoorlijke shop-a-holic. Tijdens mijn middelbare school- en studietijd kocht ik vaak en veel kleding. Vooral de H&M was favoriet.
Ik deed een mode-opleiding dus het was natuurlijk wel belangrijk om 'on trend' te zijn.

 

Op een gegeven moment begon het steeds meer knagen. Ik leerde steeds meer over de impact die de mode-industrie heeft. Zowel op de planeet, als op de mensen die de kleding maken. Door de komst van mijn kinderen is dat versterkt. Voor hen en hun generatie wil ik een duurzame toekomst. 

Minder nieuwe kleding kopen hoort daarbij. Maar ik vind het wel nog steeds leuk om met mode en kleding bezig te zijn. Ik ontdekte dat er altijd nog zoveel meer combinatie te maken zijn met wat je al hebt. En dat het ook nog eens een heel leuk en creatief proces is.  Ik word er zelf superblij van. 
400 vrouwen hebben dit ook ervaren met behulp van deze challenge.   

De jongen en het meisje links zijn mijn kinderen; Nadan & Lela. Het  meisje rechts is een dochter van een vriendin. 

Wat levert het je op?:

 • Een duurzame en inspirerende garderobe 
   

 • Nieuwe toffe setjes met de kleding die al in je kast hangt
   

 • Frisse blik op je garderobe
   

 • Je gaat meer durven op het gebied van combineren
   

 • Je leert meer over hoe je kleding kunt combineren, zodat je het in de toekomst kunt blijven doen

 • Een beter beeld krijgen van welke nieuwe kledingstukken een echt goede toevoeging kunnen zijn
   

 • Je maakt mega veel positieve impact, omdat je heel veel water, CO2-uitstoot en chemicaliën bespaart
   

 • In minder dan 30 minuten per dag nieuwe ontdekkingen doen

Prijs: € 37

Meld je hier 
aan voor de challenge

FAQ's

Voor wie is dit geschikt?
De challenge is voor iedereen die zin heeft om meer combinaties te maken met de kleding die in jouw kast hangt. Dus zowel voor bedreven combinaties queens is dit geschikt; je wordt weer op nieuwe ideëen gebracht en kijkt weer met frisse blik naar je garderobe. Maar ook voor diegenen die het wat lastiger vinden om zelf toffe setjes te bedenken is dit passend. Want aan de hand van thema's en inspiratiebeelden help ik je op weg. Moe je een specifieke maat of stijl hebben?
De opdrachten zijn zo ingestoken dat het niet uit maakt wat voor maat of figuur je hebt. Aan de hand van thema's ga je kleuren, prints en een specifiek soort kledingstuk op een bepaalde manier combineren.
Zo klinkt het alsof het een enorme bonte bedoening wordt. Dat kan, maar dat hoeft zeker niet.  Je gebruikt je eigen kleding. En ook met gedempte kleuren en weinig prints is dit geschikt. En als je er voor open staat kan de challenge je ook helpen om eens iets meer uit je comfort-zone te stappen?


Hoeveel tijd kost het me?
Ik adviseer je om steeds ‘s avonds outfits klaar te leggen, zodat je echt even kunt  kijken wat er allemaal in je kast ligt en hangt. En je de tijd hebt om dingen uit te proberen. Als je hier elke dag 30 minuten voor uit trekt dan is dat ruim. Maar misschien ben je wel zo lekker bezig dat je sommige dagen ineens langer bezig bent. Of misschien trek je er liever een zondagmiddag voor uit dan kan ook prima.

 


Kan ik het later teruglezen?

De challenge betaat uit vier mails met opdrachten, tips en inspiratie. Deze houd je gewoon in je inbox, je kunt ze altijd later teruglezen. Wat betekent dat je het gewoon in je eigen tijd kunt doen.  Je kunt het ook vaker doen. Bijvoorbeeld in het najaar en daarna nog een keer met echt warme winterkleding.Gaat het voor mij werken?
Het doel van de challenge is dat je gaat spelen en uitproberen.  Want zo kom je op nieuwe ideeën. Ik reik je thema's aan en jij gaat ze uitvoeren met behulp van je eigen kleding. De moodboards en de foto’s van mijn outfits helpen je verder op weg. En als je twijfelt over een outfit dan kun je me altijd een foto sturen en kijk ik graag met je mee.

"De reden voor mij om mee te doen, was dat ik veel kleren heb, maar toch steeds hetzelfde aantrok. Mijn kijk op mijn garderobe is door de Combinatie Challenge enorm veranderd. Ik heb nu een mapje met daarin 97 foto’s van combinaties die ik eerder niet had gemaakt.

Ik werd echt enorm blij van de opdrachten. Het is ontzettend gaaf om te zien hoeveel outfits er in je kast hangen, zonder dat je dat wist. Maar het allerleukste vind ik dat ik nu veel meer durf op dit gebied en er echt iedere dag wel iets mee doe!"

 

Sera Alink

"Ik raad de Combinatie Challenge zeker aan! Het is heel verfrissend is om anders naar je garderobe te kijken en te merken dat er nog van alles te ontdekken is. Het heeft mij een hele hoop nieuwe combinaties opgeleverd en duidelijkheid in wat ik nog mis."
 

Sophie Bruhl

“Hoewel ik een kast vol kleding heb, droeg ik voor deze challenge van Marije toch meestal een spijkerbroek en T-shirt . Door 'Word een ster in combineren' kwam ik er achter hoe veelzijdig mijn eigen garderobe eigenlijk is en hoeveel er wel niet te combineren valt!”

Paulien Kluver

"De Combinatie-Challenge heeft mij uit mijn comfortzone gehaald. Daar waar ik eerder voor veilige combinaties koos, durf ik mij nu meer te laten zien; o.a. door printjes te combineren en kleur te bekennen."

Jiska Weststrate

"Ik deed mee omdat ik even niet wist wat te doen met m’n kledingkast. Door de Combinatie Challenge heb ik een volledig nieuw inzicht gekregen. Ik ben erachter dat ik te weinig durf heb mbt kleding kopen en losse items kocht zonder er goed over na te denken. Hierdoor wordt het combineren juist lastiger en saai. Dit inzicht helpt mij om minder (duurzame) miskopen te doen en in de toekomst juit een overzichtelijker kast te creëren." 
 

Willianne van Butselaar

Wat mensen erover zeiden:

"Ik ben 100% tevreden over mijn kledingkast. Ik koop al 12 jaar niets nieuws maar heb een kast vol topstukken in een stijl die precies bij me past. 


Waarom dan toch meedoen? Ik deed in eerste instantie mee om Marije haar werk te steunen en omdat ik weet hoe leuk en makkelijk radicaal consuminderen kan zijn als het op kleding aankomt, en hoeveel impact het heeft. Maar ontdekte toch nog een paar verrassende dingen!

 

Ook deed de challenge me met nieuwe energie beginnen aan de stapel kledingstukken die ik nog wilde vermaken. Soms kan een andere knoop of een andere lengte zoveel verschil maken! 

 

Tot slot heb ik echt in kaart gebracht wat nog mist in mijn kledingkast en kan ik gericht op zoek naar een tweedehands versie. Een kledingkast blijft je hele leven een work in progress, maar met deze challenge krijg je handvaten om het meeste te halen uit wat je hebt, en eventueel gericht in kaart te brengen wat nog mist."

 

Nichon Glerum

Reken hier af
en doe mee 

Prijs: € 37