Superleuk dat je het Gratis Magazine hebt gedownload om je op weg te helpen je leven te verduurzamen. Je ontvangt het binnen 5 minuten in je inbox.

Maar voordat je gaat wil ik je vragen om onderstaand filmpje van twee minuten te bekijken  terwijl je wacht op het Magazine.Je ontdekt in dit Magazine hoe jij op een simpele manier een positieve impact kunt maken door rekening te houden met een aantal dingen. Ook dingen die je direct kunt toepassen.

Bekijk hieronder het filmpje waarin ik kort mijn verhaal deel en je vertel hoe je nog meer positieve impact kunt veroorzaken. 

 Wil  je echt duurzame stappen zetten en veranderingen doorvoeren in je leven dan vergt dat natuurlijk iets meer dan het lezen van een online Magazine.Omdat je het Magazine hebt aangevraagd weet ik dat je serieus bent over het verduurzamen van je leven. Maar waar begin je? En hoe kun je dat doen op een manier dat het niet voelt als een druppel op een gloeiende plaat en zonder dat het allemaal heel zwaar voelt?Speciaal daarvoor heb ik de komende 30 minuten een speciale aanbieding voor je.

 

De komende 30 minuten bied ik The Sustainability Challenge aan voor €22 in plaats van voor €27

Na de Challenge:
 

- weet jij welke zaken in jouw dagelijks leven een grote impact hebben op de planeet;

- heb je hiervoor alternatieve opties;

 

- kun je zelf beslissen hoe je dit gaat toepassen in je leven;

- ga jij bewust of onbewust anderen ook weer aansteken met jouw duurzame(re) stappen.

- en bovenal ga je verschil maken!


 

The Sustainability Challenge

Aanbieding: Alleen de komende 30 minuten betaal je slechts €22 ipv €27

Misschien herken je dit?
Je wilt:

 

 • minder impact maken op de planeet 
   

 • weten waar het hem nu echt in zit
   

 • een verschil maken
   

 • je niet druk maken om dingen die er minder toe doen
   

 • handvatten voor een duurzame levensstijl 
   

 • zelf slimme keuzes maken, die passen bij jou
   

 • anderen inspireren duurzamer te leven

 

Voorkom dat je impact op de planeet ongewild toch groter blijft

3,6 aardbollen
Als iedereen zou leven als de gemiddelde Nederlander zouden we 3,6 aardbollen nodig hebben. Say what!? Ja, voor onze levensstijl verbruiken we zoveel grondstoffen dat natuurlijke reserves aan het opraken zijn. We hebben namelijk niet 3,6 aardbollen, maar (stating the obvious) slechts 1! 

 

Duurzame stappen

Maar waar zit het hem nou in? Waarmee kun je nu echt verschil maken? De kans is groot dat jouw levensstijl veel belastender is dan jij nu denkt. Want heel veel impact is verborgen, die vindt plaats tijdens de productie en niet bij het gebruik thuis, waar de focus nu vaak op ligt. Dat is niet iets om moedeloos van te raken. Juist niet. Die impact vindt nu toch al plaats zonder dat jij je daar bewust van bent. Het is dus een mega grote kans voor jou zelf en voor de planeet als je weet wat jouw grootste impactveroorzakers zijn en dat je daarmee aan de slag gaat.


In The Sustainability Challenge leer je wat de impact is van verschillende dingen in jouw dagelijks leven. Het gaat over voeding, spullen, kleding, je huis en reizen. Ik wil je inzicht geven in hoeveel water iets bijvoorbeeld kost of hoeveel CO2 uitstoot. Zodat je een duidelijk beeld krijgt van waar het hem nou in zit in jouw situatie. 

Voor een nieuwe spijkerbroek is gemiddeld 8.000 liter water nodig. En ook met je inbox kun je verschil maken. Wist je bijvoorbeeld dat 20 ontvangen mails per dag, gedurende één jaar opgeslagen, neerkomt op zo’n duizend kilometer rijden met je auto. 

Ik geef je ook alternatieven zodat je zelf kunt kijken wat je gaat aanpakken en hoe. Het hoeft en kan niet allemaal in een keer. Elke stap is er weer een. Met een effect dat verder dan reikt dan jij zelf.

Besmettelijk
Wist je dat jouw gedrag besmettelijk is? Wat jij doet, koopt, eet, stemt en zelfs wat jij denkt heeft invloed op de mensen om jou heen. Niet alleen je vrienden. Maar ook de vrienden van je vrienden. En zelfs de vrienden van de vrienden van je vrienden. 
Het is wetenschappelijk bewezen dat jouw gedrag in hoge mate bepaalt wat mensen in jouw omgeving doen, kopen, eten, stemmen en denken. Fascinerend toch! En wat een kans ook als je het bekijkt van het perspectief van duurzaamheid. Jouw duurzame stappen gaan zich uitspreiden, want jouw nieuwe gewoontes beïnvloeden de mensen om jou heen. 

Koop hier een kaartje 

Prijs : € 17 ipv € 27

Mijn kinderen zijn mijn drijfveren
Sinds de geboorte van mijn twee kinderen ben ik mij nog meer bewust dat we de aarde achterlaten voor toekomstige generaties. Als ouder wil je dat jouw kinderen het net zo goed of liever nog beter hebben dan jij. Maar als we doorgaan op deze voet is dat maar de vraag. Daarom is het zo belangrijk om het anders te gaan doen. Door de Corona-crisis ligt alles op z'n gat, ook jouw routines. Dus dit is het moment om dingen anders te gaan doen. 

Hoe werkt het?

De Challenge start gelijk na aankoop. Tien dagen lang ontvang je elke dag een mailtje met tips, tricks, informatie, inspiratie of een opdracht. Ik houd de balans tussen urgentie en lichtigheid. Want het is noodzakelijk dat we nú onze levensstijl aanpassen, maar ik wil je niet moedeloos maken. We kunnen namelijk echt het tij nog keren als we het samen doen. 

Koop hier een kaartje 

Prijs : € 17 ipv € 27

FAQ's

Hoeveel tijd kost het me?
Gemiddeld 10 minuten, maar dat verschilt per dag. Het lezen van de mail duurt ongeveer 3 minuten. Soms stuur ik een video mee. De meeste duren max 5 minuten maar er zit er ook één bij van 25 minuten (die echt de moeite waard is!) En de tijd die je nodig hebt voor een opdracht varieert van 2 minuten tot anderhalf uur. Maar dat is dan bijvoorbeeld een kijktip op Netflix.


Is het niet deprimerend? Informatie over klimaatverandering kan zo zwaar zijn.
De Challenge is vooral om je in actie te brengen. Ik verlam je dus niet met allemaal zware en deprimerende feiten. De ene dag ontvang je een mail met wat serieuzere informatie en de andere dag vertel ik je over een inspirerend project. Cijfers en feiten tonen wat er aan de hand is of hoe dingen in elkaar steken. Maar het is net zo belangrijk om te zien wat voor fantastische initiatieven er al gaande zijn in de wereld en hoeveel mensen al hun steentje bijdragen aan een duurzame toekomst. En dat zijn er heel wat!


Kan ik het later teruglezen en kijken?
Je ontvangt in totaal 10 mailtjes. Deze kun je bijvoorbeeld bij elkaar zetten in een apart mapje in je inbox. De teksten kun je altijd teruglezen. Ik link en verwijs ook naar verschillende externe video’s hiervan kan ik geen eeuwige zichtbaarheid garanderen, maar wel redelijkerwijs verwachten dat deze de aankomende maanden nog te zien zijn.


Wat als ik niet direct tijd heb om de opdrachten uit te voeren?
Aan het einde  van de Challenge stuur ik een pdf mee met daarin alle opdrachten op een rij. Zo heb je alles in een duidelijk overzicht wat je ook als reminder kan gebruiken voor jezelf.

Wat mensen zeiden over The Sustainability   Challenge:

Marcia Teeken
 

Duurzaamheid: een enorm container begrip! Waar begin ik dan? Wat is er allemaal? Hoe duurzaam (of niet) ben ik?
 

De duurzaamheidschallenge van Marije is het antwoord.
In de vorm van leuke opdrachten, inzichtelijke docu’s en verrassende feiten, baan je je een weg door de duurzaamheid.
Het motiveert, inspireert en is gewoon heel leuk om te doen!

Tineke Zwart
 

Ik heb echt mega veel geleerd in de challenge. En sommige dingen wist ik al, maar dan was het nog goed om er weer bij stil te staan. Je kunt namelijk iets weten, maar nog niet je gedrag er op aan hebben gepast. Dit doe ik nu meer.

Ik vond het een fijne challenge doordat Marije luchtig combineerde met serieuze thema's. Het bleef 'fun' om te volgen. Ik ben me ook nog bewuster geworden van het belang van duurzaam leven.

Dit is niet iets van een ander. Dit is iets van ons allemaal. Aanrader om te volgen! 

 

Tessa Kok


Erg toegankelijke, leerzame en leuke cursus. Ook voor mensen die al een aardig eind op weg zijn met bewuster leven, er is altijd ruimte om bij te leren. Heel praktisch door de opdrachten en ik merkte gelijk dat ik met andere ogen ging kijken naar hoe ik dingen in het dagelijks leven aanpak.

 

Dankjewel!

Freek van Velzen

 

Ik vond het heel leuk om mee te doen en er op zo´n positieve manier mee bezig te zijn. Het was behapbaar, praktisch en inspirerend. 

 

Een van de inzichten die ik deed is dat er zoveel prachtige initiatieven zijn die tot veel in staat zijn. Dit geeft veel inspiratie en hoop.

 

Ik vond het ook heel interessant om te lezen over welke verschillende fases je doorgaat tijdens dit proces van het duurzamen van je leven. 

 

Én dat je met een 'kleine' verandering al veel kan bereiken. Sinds een jaar of 2 eet ik ongeveer 50% minder vlees eten en heb ik nog 1 keer gevlogen. Ik kwam er nu achter dat dit al voor 1 aarde minder 'impact' zorgt dan de jaren daarvoor.

Femke Vleeshouwer

 

Allereerst wil ik je complimenteren met de duidelijkheid waarmee je iets overbrengt.  Het is duidelijk, concreet en tastbaar.

 

De challenge was soms confronterend. Bij het maken van een lijstje, bij het nemen van een beslissing, bij het kopen van iets....

 

Opeens niet alleen een financiële afweging, een “nuttigheid” afweging. Nu ook een “impact” afweging. Ik merk dat ik het voor mezelf niet moeilijk vind om iets terug te leggen, maar ik vind het wel moeilijk om dat te doen als het mijn kinderen betreft.

 

Maar ik wil wel de wereld veranderen en ik merk dat ieder zaadje, gaat groeien en zich in mijn systeem wortelt.

 

Grote veranderingen in kleine stapjes.

Daar geloof ik heilig in.

En daar Marije, heb jij een groot aandeel in. 

 

Dank je wel voor deze challenge!

Jenna

 

Ik vond het een ontzettend leuke manier om iedere dag inspiratie op het gebied van duurzaamheid te krijgen. Hierdoor heb ik mijn kennisniveau verhoogd en inspiratie gekregen. Verder leerde ik dat ik al op de goede weg ben en tegelijk dat ik eigenlijk al goed weet waar ik kan verbeteren. 

 

Ik ben nu ook officieel vegetariër, waarbij ik mezelf nog een overgangstermijn gun voor vis. Verder ga ik meer veganistisch koken.

 

Marije stuurde ook voorbeelden van interessante ontwikkelingen en initiatieven waarvan ik blij ben dat ik ze nu ken.

 

PS. Thanks dat we af en toe persoonlijk konden mailen.