De Duurzame Sprint -
Samen met andere helden je leven verduurzamen

Zet duurzame stappen en maak écht verschil!

 

Tijdens de GRATIS Duurzame Sprint begeleid ik jou 12 dagen lang online. Samen met andere helden in simpele stappen je leven verduurzamen.  Via een besloten Instagramgroep informeer, motiveer en inspireer ik je. Zo krijg je elke dag een korte video met een simpele tip die je direct toe kunt passen. En met elkaar deel je waar je tegenaan loopt en ervaar je dat je niet alleen staat.

Besef je dat het anders moet? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Je wilt minder water verbruiken en minder CO2 uitstoten, maar waar zit het hem nou in? Je leest en hoort van alles, maar hoe maak je nu echt het verschil?

Na deze Challenge:
 

- weet jij welke zaken in jouw dagelijks leven een grote impact hebben op de planeet;

- heb je hiervoor alternatieve opties;

 

- kun je zelf beslissen hoe je dit gaat toepassen in je leven;

- ga jij bewust of onbewust anderen ook weer aansteken met jouw duurzame(re) stappen.

- en bovenal ga je verschil maken!

Voorkom dat je impact op de planeet ongewild toch groter blijft

Goed nieuws

Een duurzame levenstijl. Tja, je weet misschien wel dat het zaak is om je levenstijl aan te passen. Maar eerlijk gezegd zie je er als een berg tegenop. Je vindt je leven leuk zo. Je geniet van spullen kopen, lekker eten en reizen. En waarom zou jij dat allemaal opgeven als anderen om jou heen dat niet doen?


 

Dan heb ik goed nieuws voor je. Een leuk en fijn leven leiden terwijl je binnen de grenzen van de aarde leeft. Het kan! De afgelopen jaren heb ik zelf mijn impact drastisch verlaagd en ik geniet nu meer dan ooit. 

Bewust maar ook onbewust anderen inspireren

Misschien herken je dit?
Je wilt:

 • minder impact maken op de planeet 
   

 • weten waar het hem nu echt in zit
   

 • een verschil maken
   

 • je niet druk maken om dingen die er minder toe doen
   

 • handvatten voor een duurzame levensstijl 
   

 • zelf slimme keuzes maken, die passen bij jou
   

 • anderen inspireren duurzamer te leven
   

 

Mijn kinderen zijn mijn drijfveren
Sinds de geboorte van mijn twee kinderen ben ik mij nog meer bewust dat we de aarde achterlaten voor toekomstige generaties. Als ouder wil je dat jouw kinderen het net zo goed of liever nog beter hebben dan jij. Maar als we doorgaan op deze voet is dat maar de vraag. Daarom is het zo belangrijk om het anders te gaan doen. 

 

Wij, de volwassenen die nu leven, zijn de laatsten die het tij nog kunnen keren om de planeet leefbaar te houden voor de mens. Helemaal als we dit met zijn allen doen!

 

En weet je!  Ik heb manieren gevonden om nog steeds mooie kleding te dragen, lekker te eten en leuke dingen te doen. Maar met veel minder impact. Ik voel me meer verbonden met de wereld en de mensen om mij heen. Ik ben gezonder en voel veel minder druk om te consumeren. Het is een proces wat niet zonder vallen en opstaan gaat, maar het is ook super inspirerend en bevredigend. 

Hoe werkt het?

De Duurzame Sprint start op maandag 15 juni en duurt tot vrijdag 26 juni.  Via een besloten Instagram-account ontvang je elke dag een video met een tip, informatie of inspiratie. In elk geval iets waar je gelijk mee aan de slag kan.

 

We doen dit met een hele groep. Zo kun je strubbelingen en overwinningen met elkaar delen. En steun en motiveer je elkaar. 

 

Op donderdag 25 juni organiseer ik een live Q&A waar je vragen kunt stellen en delen waar je tegenaan loopt. 

 

Als je, je inschrijft voor de Duurzame Sprint ontvang je een mail met een link naar het account en zodra je, je hebt aangemeld krijg je binnen 24 uur toegang.

We kunnen namelijk echt het tij nog keren als we het samen doen!

Wat mensen zeiden over andere producten van mij:

Marcia Teeken
 

Duurzaamheid: een enorm container begrip! Waar begin ik dan? Wat is er allemaal? Hoe duurzaam (of niet) ben ik?
 

De duurzaamheidschallenge van Marije is het antwoord.
In de vorm van leuke opdrachten, inzichtelijke docu’s en verrassende feiten, baan je je een weg door de duurzaamheid.
Het motiveert, inspireert en is gewoon heel leuk om te doen!

Tineke Zwart
 

Ik heb echt mega veel geleerd in de challenge. En sommige dingen wist ik al, maar dan was het nog goed om er weer bij stil te staan. Je kunt namelijk iets weten, maar nog niet je gedrag er op aan hebben gepast. Dit doe ik nu meer.

Ik vond het een fijne challenge doordat Marije luchtig combineerde met serieuze thema's. Het bleef 'fun' om te volgen. Ik ben me ook nog bewuster geworden van het belang van duurzaam leven.

Dit is niet iets van een ander. Dit is iets van ons allemaal. Aanrader om te volgen! 

Tessa Kok


Erg toegankelijke, leerzame en leuke cursus. Ook voor mensen die al een aardig eind op weg zijn met bewuster leven, er is altijd ruimte om bij te leren. Heel praktisch door de opdrachten en ik merkte gelijk dat ik met andere ogen ging kijken naar hoe ik dingen in het dagelijks leven aanpak.

 

Dankjewel!

Freek van Velzen

 

Ik vond het heel leuk om mee te doen en er op zo´n positieve manier mee bezig te zijn. Het was behapbaar, praktisch en inspirerend. 

 

Een van de inzichten die ik deed is dat er zoveel prachtige initiatieven zijn die tot veel in staat zijn. Dit geeft veel inspiratie en hoop.

 

Ik vond het ook heel interessant om te lezen over welke verschillende fases je doorgaat tijdens dit proces van het duurzamen van je leven. 

 

Én dat je met een 'kleine' verandering al veel kan bereiken. Sinds een jaar of 2 eet ik ongeveer 50% minder vlees eten en heb ik nog 1 keer gevlogen. Ik kwam er nu achter dat dit al voor 1 aarde minder 'impact' zorgt dan de jaren daarvoor.

Femke Vleeshouwer

 

Allereerst wil ik je complimenteren met de duidelijkheid waarmee je iets overbrengt.  Het is duidelijk, concreet en tastbaar.

 

De challenge was soms confronterend. Bij het maken van een lijstje, bij het nemen van een beslissing, bij het kopen van iets....

 

Opeens niet alleen een financiële afweging, een “nuttigheid” afweging. Nu ook een “impact” afweging. Ik merk dat ik het voor mezelf niet moeilijk vind om iets terug te leggen, maar ik vind het wel moeilijk om dat te doen als het mijn kinderen betreft.

 

Maar ik wil wel de wereld veranderen en ik merk dat ieder zaadje, gaat groeien en zich in mijn systeem wortelt.

 

Grote veranderingen in kleine stapjes.

Daar geloof ik heilig in.

En daar Marije, heb jij een groot aandeel in. 

 

Dank je wel voor deze challenge!

BEDRIJF: THE SUSTAINABLE COLLECTIVE

EIGENAAR: MARIJE DOUMATEL: 0646014565

MAIL: MARIJE@THESUSTAINABLECOLLECTIVE.NL

 


BTW: NL001432109B64

KVK: 63723697

Wil je snel en makkelijk stappen zetten naar een duurzame levenstijl?