Wat mensen over mijn cursussen zeiden:

@soesiegirl

 


Ik vind het echt een heel goede cursus, met super veel tips. Fijn dat je ook mee dacht bij vragen. Het was niet te lang, ik heb wel sommige dagen twee keer bekeken, om de info goed te onthouden.

 

Ik ben me er nog veel meer bewust van geworden hoe groot de impact is van nieuwe kleding op het milieu, maar ook op de mensen die het maken. Ik durfde dat niet helemaal onder ogen te zien, dus goed om mee geconfronteerd te worden.

Maar ook dat er nog veel meer mogelijk is op het gebied van tweedehands kleding, en dat winkelen dus gewoon leuk kan blijven (niet alleen achter marktplaats of alleen stoffige winkels ;-)

 

Ik ben ook van plan nog minder nieuwe kleding te kopen, door goed te bedenken wat we echt nodig hebben. Zodat ik minder impuls aankopen doe, die dan vaak niet okee zijn qua merk bijv.
 

Ik ga zeker de documentaires nog kijken die je genoemd hebt, en ik ga een aantal fysieke winkels langs. Echt zin in.

@kikidiesel1

Dankjewel voor je humor, je luchtigheid, en fijne workshop. Ik ben al een beetje helderder in mn hoofd geworden ermee <3

 

 

Wat het meest is blijven hangen (omdat het gelijk haalbaar is denk ik), je eigen stijl/kledingkast kritisch bekijken en daarmee zien dat je zo weinig meer nodig hebt. Dat ik geneigd was gelijk weer te gaan shoppen omdat je duurzame links deelde, vond ik heftig, maar een goed besef, en ik kon mezelf GELIJK terugroepen door de 30-keer-dragen regel, en omdat ik WIST wat er in mijn kledingkast hing en wat er bij me past.
 

Het inzicht dat duurzaam zoveel meer is dan alleen verpakkingen en CO2 uitstoot, en dat je als consument zoveel meer kan doen dan je denkt, stemt hoopvol!

 

De 30-keerdragen regel ga ik zeker toepassen. Ben ik al aan het doen. Ik heb nog niks nieuws gekocht en probeer nu met alle gebruiksvoorwerpen (dus ook andere dingen dan kleding) die ik in huis heb, te kijken naar wat ik ermee doe, waar ik het vandaan heb, waar ik het nog meer voor zou kunnen gebruiken (ook nadat het "op" of "kapot" is), en welke duurzame alternatieven er zijn op het moment dat ik het MOET vervangen.

 

Ik ging vrij los je cursus in, ik vond dat erg fijn. Ik ben ook bij een blog ingeschreven waar je gelijk wordt gevraagd naar je doelstellingen, en dat werkt voor andere mensen denk ik, maar legt ook weer druk erop.

 

Ik denk dat er al heel veel mee gewonnen is als je doorgaat met deze vorm van mensen zachtjesaan bewustmaken. Heel erg bedankt daarvoor in elk geval!

 

Ik ben blij dat ik mee heb gedaan!

@fris.utrecht

 

Ik vond het deel waarbij je aan de slag gaat met je eigen kast het allerleukste.

De vragenlijst om mijn kast kritisch te bekijken ga ik zeker toepassen.

 

Verder heb ik heb meer geleerd over materiaal, rangorde en waar ik dan op kan letten.

En ik ben geïnspireerd om toch ook via marktplaats te gaan shoppen met een zoekopdracht. (Ik vind het normaal altijd veel gedoe, ook united wardrobe enzo. Ik wil een kledingstuk eigenlijk het liefste eerst graag voelen en zien.)

 

Ik heb er echt van genoten, dankjewel!

@miekeskens

 

Ik vond het  heel erg leuk om mee te doen en je lijkt me een bijzonder leuke vrouw. Je leek me ook echt jezelf in de filmpjes. En juist omdat t niet allemaal zo ‘gelikt’ was sprak t mij enorm aan!

 

Ik wil alles toepassen wat ik geleerd heb, maar in elk geval eerst opnieuw shoppen in mijn eigen kast. Hoe dat de te doen heeft nu meer handen en voeten gekregen.

 

En tweedehands shoppen met een lijstje, nooit aan gedacht ;))

@instafozzy
 

Bedankt voor je enthousiasme en kennis tijdens de workshop/ cursus. Ik keek er elke dag naar uit.

Ik moet zeggen dat ik het geheel goed vond, dus alle facetten belichten zodat je mensen achtergrond geeft en dan duurzamere keuzes kunt laten maken.

Maar als ik twee keuzes moet maken:

Ik vond het heel goed om me bewust te worden van mijn exacte stijl en dus van wat ik beter wel/ niet kan kopen. Door er exacte woorden aan te moeten geven denk ik beter keuzes te maken.

En als tweede denk ik dat voor mij nieuw was dat je ook in materialen duurzamere keuzes kan maken. Dat paste wel in het gehele plaatje. Je helpt daarbij door hele concrete voorbeelden te geven. Het is gelijk breder dan kleding want op basis van jouw info heb ik nu bijvoorbeeld een sisal jute kleed gekocht ipv dat polypropyleen :)

Ook is het goed om je heel bewust te zijn dat het belang van de kledingindustrie is om je altijd te verleiden, dat kun je niet vaak genoeg herhalen.

BEDRIJF: THE SUSTAINABLE COLLECTIVE

EIGENAAR: MARIJE DOUMATEL: 0646014565

MAIL: MARIJE@THESUSTAINABLECOLLECTIVE.NL

 


BTW: NL001432109B64

KVK: 63723697

Wil je snel en makkelijk stappen zetten naar een duurzame levenstijl?