Een duurzame wereld voor onze kinderen

Heb je soms het gevoel dat jouw duurzame acties maar een druppel zijn op een gloeiende plaat?

Niets is minder waar.  Als Westerling is je impact mega-groot. We zijn ons maar bewust van een vijfde deel van de daadwerkelijke impact.*

En in plaats van moedeloos te worden is het juist een kans om de boel de goede kant op te sturen. Gewoon door bewuste keuzes te maken in wat je wel en niet koopt.

 

Het hoeft geen gedoe te zijn, niet duur en ook niet suf of saai.

* (Uit: De Verborgen Impact van Babette Porcelijn)

Die impact zit hem vooral in de spullen die je koopt, wat je eet, hoe je woont en hoe je reist. Kleding is hier een onderdeel van. Het is heel persoonlijk.  Mode en kleding kan heel erg leuk zijn om je mee bezig te houden. Het is een creatieve uitlaatklep en een tof communicatiemiddel. Je onderscheidt jezelf ermee en tegelijkertijd zeg je ‘ik hoor bij die groep.’

Maar het is ook iets wat hebberigheid in je kan aanwakkeren. En het is een middel geworden dat we gebruiken om oordelend over te zijn. Zowel naar anderen als naar onszelf. Heel dubbel dus.

En dan ook nog die eerder genoemde impact op de planeet én op de mensen die het maken. Maar dat hoeft dus allemaal niet kan in veel mindere mate. Als je er bewust mee omgaat en het niet te serieus neemt, is het juist een manier zijn om die dingen om te buigen. 

En daarnaast, mode en kleding is iets wat dichtbij je staat. Het ligt letterlijk op je huid. Als je met iets dat zo persoonlijk is een manier hebt gevonden om er bewuster mee om te gaan, zal dit zich makkelijker uitbreiden naar andere onderdelen in je leven. Andere spullen die je wel of niet koopt, je voedingspatroon, de manier waarop je reist en ga zo maar door. Dat gaat gewoon vanzelf!

 

BEDRIJF: THE SUSTAINABLE COLLECTIVE

EIGENAAR: MARIJE DOUMA

 

TEL: 0646014565

EMAIL: MARIJE@THESUSTAINABLECOLLECTIVE.NL

BTW: NL106795016B02

KVK: 63723697