Haalbare en impactvolle stappen voor een duurzaam leven. Samen maken we jouw persoonlijke plan. 

"Ik zie door de bomen het bos niet. Je kan veel doen, maar ik weet niet waar ik moet beginnen en wat nu echt bijdraagt. Je moet zoveel uitzoeken voordat je weet wat nou klopt. En hoe maak ik het dan onderdeel van mijn dagelijks leven, op een manier die voor mij haalbaar en het liefst ook nog een beetje leuk is."

HERKEN JE JEZELF IN 1 VAN HET VOLGENDE?

 • Je vraagt je af waarmee je nu echt verschil maakt. Heel vaak zit het toch nog iets anders zit dan je verwacht.
   

 • Je ziet door de bomen het bos niet. Je weet niet zo goed hoe of waar te beginnen.

   

 • Je vraagt je af of het wel echt uitmaakt wat jij persoonlijk doet. Het voelt als een druppel op een gloeiende plaat.
   

 • Je wil meer duurzame stappen zetten. Maar je ziet er ook wel tegenop omdat je bang bent dat je hele leven op de schop moet, om echt verschil te maken.

Wat nou als ik je dit vertel: 

 

We hebben niks aan een handjevol mensen die perfect duurzaam leven.

 

We hebben een heleboel mensen nodig die het imperfect doen.
 

Voelt het nu al meer haalbaar voor je?

op jouw situatie toegespitst

haalbaar & luchtig

grootste positieve impact 

zonder je hele leven
om te gooien

WAT LEVERT HET JOU OP?

Hoe relaxed zou het zijn om een persoonlijk stappen plan te hebben voor een duurzame levensstijl? Helemaal toegespitst op jouw leven en wat jij belangrijk vindt.
 

Nou, dat is precies wat we gaan opstellen! We kijken naar welke zaken de meeste impact hebben in jouw levensstijl. En welke kleine stappen voor jou haalbaar zijn, waardoor je al een enorm verschil gaat maken. We nemen natuurlijk ook mee wat jij leuk, lekker en belangrijk vindt. 

Er zijn namelijk altijd tussenwegen en alternatieven te bedenken waardoor er superveel mogelijk is. Het is ook niet alles of niets. 

Met dit persoonlijke stappenplan weet jij precies welke dingen je kunt gaan doen om vanuit ontspanning en plezier op een duurzame manier de wereld een stukje mooier te maken. 

Hi, Ik ben Marije Douma, eigenaar van The Sustainable Collective en expert op het gebied van duurzaam leven. Ik laat mensen zien hoe ze minder impact  op de planeet maken zonder dat het zwaar en overweldigend voelt.

 

Want je weet dat het belangrijk is om duurzame stappen te zetten. Maar je ziet er tegenop. Je geniet van spullen kopen, lekker eten en reizen. En waarom zou jij dat allemaal opgeven als anderen om jou heen dat niet doen?

Dan heb ik goed nieuws voor je. Je kunt nog steeds een leuk en fijn leven leiden terwijl je drastisch minder impact veroorzaakt op de planeet! Ik werd zelf wakker geschud toen mijn kinderen werden geboren. Ik besefte daardoor dat ik voor hen een fijne planeet achter wil laten.  De afgelopen vijf jaar heb ik daarom zelf mijn impact enorm verlaagd en ik geniet nu meer dan ooit. 

De jongen en het meisje links zijn mijn kinderen. Het meisje rechts is een dochter van een vriendin.

HOE GAAN WE TE WERK?

Jij en ik gaan samen kijken naar jouw persoonlijke impact . En hoe je door kleine stappen te zetten een positief verschil te maken.  Op een voor jou haalbare en luchtige manier. 

Voordat de sessie begint doe je eerst een test om te zien welke dingen in jouw dagelijks leven de meeste impact veroorzaken. En tijdens een online sessie van 1 1/2 uur maken we een persoonlijk stappenplan hoe je die impact kunt verlagen.

Je hoeft niet alles op te geven of te veranderen. Ik laat je zien dat er talloze mogelijkheden en manieren waardoor er nog superveel mogelijk is. En je zult ook gaan ontdekken dat je op persoonlijk vlak ook baat hebt bij sommige veranderingen. 

VOOR WIE IS HET EN VOOR WIE IS HET NIET?

 
Let op!

Dit is niet voor iedereen. Het is niet voor jou:

 

 • Als je niet minder impact wilt maken op de planeet
   

 • Als je niet wilt weten waar het hem nu echt in zit om die duurzaamheid te realiseren
   

 • Als je geen rust wilt ervaren, omdat je weet waarmee je echt een verschilt kunt maken.
   

 • Als je geen slimme duurzame keuzes wilt maken, die passen bij jou en jouw leven

INVESTERING

De kosten voor het Persoonlijk Duurzaamheidsplan zijn: €190. Elke maand zijn hier twee plekken voor.
 

Het Persoonlijk Duurzaamheidsplan geeft jouw persoonlijk inzicht en handvatten om je footprint te verkleinen en de veranderingen vol te houden. 

PLUS EXTRA BEGELEIDING

Als je eerder hebt gemerkt dat inzichten en voornemens al snel naar de achtergrond verdwijnen. En je meer persoonlijke begeleiding wil, zodat je het ook echt gaat doen en volhoudt. Dan is het voor jou misschien interessant om er nog een aantal calls aan toe te voegen. We plannen dan na de uitgebreide sessie nog een aantal korte telefonische sessies in van een half uur.  Waarin je vragen kunt stellen, je struggles kunt delen en mij kunt inzetten als liefdevolle stok achter de deur om je doelen te behalen.

Persoonlijk Duurzaamheidsplan plus, dit is inclusief 2 calls: € 200

Persoonlijk Duurzaamheidsplan maxi, dit is inclusief 4 calls: € 240

 

WAT GEBEURT ER ALS JE JE AANMELDT
 

Er gaat direct een knop om, omdat jouw intentie helder is. Je geeft richting aan wat jij belangrijk vindt.
 

Je krijgt een volledig persoonlijke plan. Je hoeft je niet meer druk te maken over wat nu de beste keuze is en waarmee je nu echt verschil maakt. En ik denk met je mee over alternatieven zodat het heel luchtig en behapbaar voelt. 

 

 • Je bepaalt je eigen tempo.
   

 • Je beslist zelf hoe en wat je gaat toepassen in jouw leven. 
   

 • Je krijgt alternatieve opties die passen in jouw levensstijl. 
   

 • Je gaat rust ervaren omdat je weet dat wat je doet ook echt een positief verschil maakt. 

Als je nog vragen hebt, laat het mij weten en mail me gerust.
Ik kan niet wachten om je te laten zien dat je op een leuke, luchtige en simpele manier enorm veel stappen kunt zetten. En zo bij draagt aan een mooiere wereld.

Als je nog vragen hebt, laat het mij weten en mail me gerust.

marije@thesustainablecollective.nl

Wat mensen zeiden over andere producten:

Tessa Kok


Erg toegankelijke, leerzame en leuke cursus. Ook voor mensen die al een aardig eind op weg zijn met bewuster leven, er is altijd ruimte om bij te leren. Heel praktisch door de opdrachten en ik merkte gelijk dat ik met andere ogen ging kijken naar hoe ik dingen in het dagelijks leven aanpak.

 

Dankjewel!

Jenna

 

Ik vond het een ontzettend leuke manier om iedere dag inspiratie op het gebied van duurzaamheid te krijgen. Hierdoor heb ik mijn kennisniveau verhoogd en inspiratie gekregen. Verder leerde ik dat ik al op de goede weg ben en tegelijk dat ik eigenlijk al goed weet waar ik kan verbeteren. 

 

Ik ben nu ook officieel vegetariër, waarbij ik mezelf nog een overgangstermijn gun voor vis. Verder ga ik meer veganistisch koken.

 

Marije stuurde ook voorbeelden van interessante ontwikkelingen en initiatieven waarvan ik blij ben dat ik ze nu ken.

 

PS. Thanks dat we af en toe persoonlijk konden mailen.

Freek van Velzen

 

Ik vond het heel leuk om mee te doen en er op zo´n positieve manier mee bezig te zijn. Het was behapbaar, praktisch en inspirerend. 

 

Een van de inzichten die ik deed is dat er zoveel prachtige initiatieven zijn die tot veel in staat zijn. Dit geeft veel inspiratie en hoop.

 

Ik vond het ook heel interessant om te lezen over welke verschillende fases je doorgaat tijdens dit proces van het duurzamen van je leven. 

 

Én dat je met een 'kleine' verandering al veel kan bereiken. Sinds een jaar of 2 eet ik ongeveer 50% minder vlees eten en heb ik nog 1 keer gevlogen. Ik kwam er nu achter dat dit al voor 1 aarde minder 'impact' zorgt dan de jaren daarvoor.

Femke Vleeshouwer

 

Allereerst wil ik je complimenteren met de duidelijkheid waarmee je iets overbrengt.  Het is duidelijk, concreet en tastbaar.

 

De challenge was soms confronterend. Bij het maken van een lijstje, bij het nemen van een beslissing, bij het kopen van iets....

 

Opeens niet alleen een financiële afweging, een “nuttigheid” afweging. Nu ook een “impact” afweging. Ik merk dat ik het voor mezelf niet moeilijk vind om iets terug te leggen, maar ik vind het wel moeilijk om dat te doen als het mijn kinderen betreft.

 

Maar ik wil wel de wereld veranderen en ik merk dat ieder zaadje, gaat groeien en zich in mijn systeem wortelt.

 

Grote veranderingen in kleine stapjes.

Daar geloof ik heilig in.

En daar Marije, heb jij een groot aandeel in. 

 

Dank je wel voor deze challenge!

op jouw situatie toegespitst

haalbaar & luchtig

grootste positieve impact 

zonder je hele leven
om te gooien