Jouw Persoonlijk Plan
Een op maat gemaakt duurzaam stappenplan

Eigenlijk heb je al tijden het gevoel dat je meer zou willen doen op het gebied van duurzaamheid. Je bent er op verschillende vlakken al wel mee bezig; je laat de lichten niet te lang branden, je doet zuinig aan met water en hebt een herbruikbare waterfles. En misschien eet je ook minder of zelfs helemaal geen vlees. Maar je weet dat er nog wel meer mogelijk is.
 

Maar heel eerlijk, je ziet er tegen op. Om meerdere redenen.

 

Ten eerste, je weet eerlijk gezegd niet zo heel goed welke volgende stappen dan nu te nemen? Hier een diepgaand onderzoek naar doen, trekt je absoluut niet. Je hebt er de tijd niet voor. Je weet niet eens waar je zou moeten beginnen. 

Ten tweede, je geniet gewoon van je leven nu. En je wilt er eigenlijk niks aan veranderen. Je hebt het idee dat een duurzame levensstijl veel meer gedoe is, veel duurder en suffer en saaier. Zoveel verschil kun je toch ook niet maken in je eentje. Toch...?

Stel je eens voor dat jij niet meer twijfelt en precies weet met welke volgende duurzame stappen jij op een relaxte manier bijdraagt een aan duurzame(re) wereld. 

 

Hoe goed zou het voelen als jij een concreet stappenplan zou hebben helemaal op maat gemaakt voor jou, wat je gewoon kunt volgen. En dat je niet langer dat stemmetje in je achterhoofd hoort dat je eigenlijk écht meer zou moeten doen op het gebied van duurzaamheid…


Dat zou toch geweldig zijn? Dat je precies met welke volgende stappen je het meeste verschil maakt. En dan ook nog eens helemaal aansluitend op jouw behoeftes.

Ontdek dat het leuk, relaxed en super bevredigend is om met duurzaamheid bezig te zijn?

Een duurzame levensstijl zit hem in vier dingen. Overzichtelijk toch? Als je daarmee aan slag gaat,
maak je mega-verschil. 

Luister, je denkt nu misschien: "dat klinkt te mooi om waar te zijn" of " ja maar rondom het thema duurzaamheid hangt veel zwaarte en gedoe".

Ik herken het hoor. Ik ben al heel een aantal jaar bezig met duurzaamheid. En ik heb een periode gehad dat ik superstreng was voor mijzelf. Ik wilde het perfect doen. Maar dat kan helemaal niet. Toen ik dat losliet kreeg ik er steeds meer plezier in. Je zou denken dat m'n footprint toen ook weer omhoog ging, maar dat was niet zo.

Heb jij ook zin om op een relaxte en motiverende manier je leven verder te verduurzamen? Ik help je daar graag bij! Samen maken we een plan waarmee jij de meeste positieve impact maakt met tussenstapjes en alternatieven zodat het niet zwaar en ingewikkeld voelt. 

Je maakt niet het grootste verschil door plastic verpakkingen te vermijden. Maar hoe dan wel?

 [TD2]Opmaak: Quote design zoals je ze nu ook gebruikt

HOE GAAN WE TE WERK?

 

Jij en ik kijken samen naar jouw persoonlijke impact en met welke (kleine) stappen je het grootste positieve verschil te maken.  Op een voor jou haalbare en luchtige manier. 

Voordat de sessie begint doe je eerst een test om te zien welke zaken in jouw dagelijks leven de meeste impact veroorzaken. Dit nemen we als uitgangspunt.

 

VIER GROOTSTE IMPACTVEROORZAKERS

Er zijn vier dingen in je dagelijks leven die de grootste impact veroorzaken, dit zijn; nieuwe spullen kopen, dierlijke producten nuttigen, voedselverspilling en reizen.

 

We kijken naar jouw situatie. Wat zijn jouw grootste impactveroorzakers en hoe kun je op een voor jou makkelijke en leuke manier je footrpint verkleinen? 

 

Je hoeft echt niet alles op te geven of te veranderen. Ik laat je zien met welke tussenstappen je al mega-verschil maakt. En hoe je het leuk en luchtig houdt voor jezelf. 

 

Op die manier kun je het ook volhouden en heb je er plezier in. Het wordt een spel, een sport om nieuwe dingen uit te proberen. Als je met deze houding en mindset gewoontes gaat aanpassen zul je merken dat het heel snel kan gaan. Bijna zonder dat je het doorhebt, zul je na een jaar merken dat er heel veel is veranderd. 

WELKE SESSIE PAST BIJ JOU?

Er zijn twee varianten mogelijk:

Online
1. Tijdens een online sessie van 2 uur maken we een persoonlijk stappenplan hoe je die impact kunt verlagen. We kijken samen naar hoe jij het grootste verschil maakt.  En hoe je dit integreert in je dagelijks leven op een voor jouw behapbare manier. Met voor jouw relevante tips en alternatieven maken we een op maat gemaakt plan.

Prijs: € 160

 

Face-to-face
2. Tijdens een face-to-face sessie van 4 uur bij jou thuis maken we een persoonlijke stappenplan en werken we dat nog verder in detail uit op basis van waarmee jij het grootste verschil kunt maken. We duiken bijvoorbeeld je keukenkasten en koelkast in. Om te zien hoe en wat je daar kunt verduurzamen. Of juist je kledingkast, we plakken er dan een garderobesessie aan vast.
Maar we 
kunnen ook een duurzame shoppinglijst en aanpak maken, voor kleding en spullen. 

Of juist een aanpak hoe het leuk te houden voor het hele gezin.

Welke uitwerking het beste bij jou past, hangt af van jouw grootste impactveroorzakers. En waar je zelf het meeste behoefte aan hebt. Hier kunnen we tijdens een telefoongesprek samen naar kijken.

Prijs: € 390

Inclusief Video-call

Bij beide opties zit één video-gesprek in begrepen die we twee of drie weken na onze sessie inplannen. Om te evalueren hoe het gaat en waarin je vragen kunt stellen.

Wat andere mensen zeiden over mijn challenges en advies:

"Duurzaamheid: een enorm container begrip! Waar begin ik dan? Wat is er allemaal? Hoe duurzaam (of niet) ben ik?
 

De samenwerking met Marije is het antwoord.
Ze motiveert, inspireert en laat zien dat het gewoon heel leuk is om te doen!"

Marcia Teeken 

  • Een op jouw situatie toegespitst stappenplan waarmee je de grootste positieve impact kunt veroorzaken
     

  • Inzicht in tussenstappen en alternatieven
     

  • Een positieve houding en mind-set over een duurzame levensstijl
     

  • Precies weten welke dingen jij persoonlijk kunt doen om vanuit ontspanning en plezier op een duurzame manier de wereld een stukje mooier te maken. 

op jouw situatie toegespitst

haalbaar & luchtig

grootste positieve impact 

zonder je hele leven
om te gooien

WAT LEVERT HET JOU OP?

IK BEN MARIJE, IK WAS OOK NIET ALTIJD DUURZAAM BEZIG
 

Als je denkt dat ik altijd al lekker duurzaam bezig was, dan heb je het mis. Ik was vroeger een behoorlijke shop-aholic. En ik eet pas sinds zo'n vier jaar vegetarische en zo'n twee jaar veganistisch. 

Het is dus niet zo dat een duurzame levensstijl mij met de paplepel is ingegoten. Integendeel, ik heb het zelf moeten uitzoeken en ontdekken. Mijn kinderen waren hierin mijn drijfveer. Ondertussen na vallen en opstaan heb ik mijn footprint weten te verkleinen tot minder dan 1 aardbol (dit kun je online uitrekenen). 

En nog steeds leef ik niet perfect duurzaam, maar het gaat moeiteloos en ik geniet er van. We hebben ook niks aan een handvol mensen nodig die het perfect doen. We hebben een heleboel mensen nodig die het imperfect doen!

Ik ben super blij dat ik dit nu met The Sustainable Collective met andere mensen kan delen! 

Doe je mee?

Ik beloof je dat het een heel fijne, inspirerende en bevredigende manier van leven is.

FAQ's

Voor wie is dit geschikt?


Dit is voor mensen die hun leven willen verduurzamen op een manier die bij hen past. Maar niet zo goed weten waar ze moeten beginnen en er als een berg tegenop zien om het allemaal uit te zoeken. En met een manier die bij jou past, bedoel ik dat het aan jou is of je grote of kleine stappen neemt. Maar het gaan sowieso stappen zijn waarmee je écht verschil maakt. Dus zodat de tijd en energie die je er in steekt ook echt een positieve impact heeft op de planeet.
Ik doe al best wat een duurzaamheid. Maar vraag me af of ik genoeg doe. Is dit voor mij?


Ja, als jij je daar nu onzeker over voelt of het kost je nu veel moeite dan is dit ook voor jou geschikt. Je kunt eerst de online test doen om te zien hoe groot je impact nu is. Stuur me even een berichtje, dan mail ik je de link. En stel je zit al heel laag, maar je moet er hard voor werken en het voelt zwaar dan kijken we samen hoe je er meer luchtigheid en plezier in kunt krijgen. We gaan dan een stappenplan maken waarmee je op een fijne, inspirerende en luchtige manier nog steeds een positieve bijdrage levert aan een duurzame aarde.
Hoeveel tijd kost het me?


Deze sessies besparen je in feite heel veel tijd. Je hoeft het niet allemaal zelf uit te zoeken. Het voorkomt dat je je gaat focussen op zaken waarmee je eigenlijk minder verschil maakt, maar die toch tijd en energie van je vragen. Met een stappenplan heb je een heel concreet overzicht met wat je te doen staat, dit hoef je enkel uit te voeren.
Hoe houd ik het vol?


We maken het stappenplan samen en ik weet veel alternatieven en andere opties waardoor het licht en werkbaar blijft voelen voor jou. Als jij het niet wil hoef je nergens rigoureus mee te stoppen, we gaan alleen naar manier kijken hoe het anders kan op een manier dat jij er plezier aan beleeft. Yeah!
Gaat het voor mij werken?


Ja, ook voor jou werkt dit. Juist omdat we het op maat gaan maken. Je kunt aangeven wat je lastig of moeilijk vindt en dan bedenken we opties en alternatieven waardoor het voor jou werkbaar is.